Kolega koji je stajao pored mene pogođen je kamenicom i SAMO JE PAO! Stravična ispovest napadnutih policajaca kod Skupštine

Autor: Blic, Republika

Vesti

08.07.2020

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U nemirima koji su sinoć izbili ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu nakon najave predsednika Vučića o mogućem uvođenju policijskog časa u glavnom gradu povređen je veliki broj policijskih službenika, a njih 43 se javilo VMA, "jedan sa frakturom lobanje i potresom mozga", rekao je danas direktor policije Vladimir Rebić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Pripadnici žandarmerije brane Skupštinu

Sagovornici koji su sinoć bili u okršaju sa demonstrantim navode da je situacija bila dramatična, da su ih okupljeni u više navrata zasipali kamenicama, flašama sa vodom, stolicama, jajima, te da je veliki broj njihovih kolega povređen na zadatku.

- U jednom momentu mi smo se nalazili na ulazu u Narodnu skupštinu i tada je grupa demonstranata na pripadnike policije počela da baca kamenice, flaše sa vodom, jaja... To je trajalo čitavih sat vremena, policija je stajala i trpela napade. Jedna grupa je uspela da uđe u parlament - kaže službenik policijske uprave Grada Beograda.

24 osobe privedene

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vladimir Rebić

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da su zbog nasilja u Narodnoj skupštini, privedena 24 lica, od toga 23 zbog prekršaja i jedno lice zbog krivičnog dela.

- Osim štete koja je načinjena nad policijom, učinjena je i velika materijalna šteta - uništeno je 5 službenih vozila, oštetili su opremu - 71 štit, 19 službenih palica, 18 šlemova, oštećena su i dvoja vrata na Skupštini. To je sve ogromna šteta koju moramo nadoknaditi. Postupanje je bilo profesionalno i uspeli smo da zaštitimo i stavimo javni red i mir pod kontrolu - kazao je Rebić.

Navodi da nakon što su policajci grupu demonstranata koja je upala u Skupštinu potisnuli napolje i formirali kordon, oni su nastavili sa napadima.

- Top prilikom je dosta policijskih službenika povređeno. U jednom trenutku, nakon što smo posle pokušaja proboja kordona krenuli sa potiskivanjem okupljenih demonstranata, udaren sam ili pogođen, ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, tupim predmetom u glavu i osetio sam kako mi curi krv. Ispred ulaza u Skupštinu mi je pružena prva pomoć, a zatim sam prebačen i u Urgentni centar gde mi je povreda sanirana - navodi on.

 

 

Njegova koleginica iz druge jedinice bila je sinoć u samom epicentru događaja, u policijskom kordonu.

- Bilo je strašno. Letele su kamenice, flaše, jaja, gađali su nas žardinjerama, svim i svačim. U jednom trenutku, kolega koji je stajao do mene pogođen je kamenicom i samo je pao. Kako je vreme odmicalo demonstranti su postajali sve agresivniji, suzavac ih je odbijao na kratko, nakon bacanja su bili sve gori i gori. Dva vozila iz moje jedinice bila su uništena - navodi za "Blic" službenica policijske uprave Grada Beograda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading