DOKTOR KON IZNEO NAJNOVIJE PODATKE O KOVIDU U PRESTONICI: Ono što je rekao o policijskom času zanimaće svakog građanina Srbije!

Autor: mediji, Republika

Vesti

08.07.2020

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ima pokazatelja da se situacija popravlja u Beogradu, u poslednja tri dana imamo oko 300 do 450 onih koji su testirani sa sumnjom na virus, pre toga smo imali u proseku oko 600, čak i više dnevno - rekao je jutros epidemiolog Predrag Kon.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

On se osvrnuo i na sinoćna dešavanja i proteste koji su održani zbog najava novih epidemioloških mera i policijskog časa.

- Želim zdravlje svim građanima i stanovnicima Srbije, izražavam osećaj duboke tuge zbog svega što se desilo sinoć, sa velikim razumevanjem očaja ljudi - naglasio je dr Kon.

Kon je pojasnio i da se epidemiološka slika nije promenila od sinoć, te se osvrnuo i na nove moguće mere.

- Mere u smislu neophodnosti maksimalnog sprečavanja kontakata su između ostalog i te koje je najavio predsednik Vučić. Glavni indikator kada bi se te mere sprovodile je popunjenost zdravstvenih ustanova u Beogradu. U jednom trenutku je bilo i 300 hospitalizovanih na dan, a ako se ta brzina popunjavanja smanji nećemo upasti u tu situaciju, ne smemo da dozvolimo da nemamo mesta. Sada imamo proširenja kapaciteta na Banjici i u "Areni" - objasnio je on.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto: Ilustracija

Govoreći o novim kovid bolnicama koje su u planu da se grade, dr Kon je rekao da je to normalno razmišljanje.

- Sve se to radi preventivno, mora da se shvati da je virus još uvek tu. Mi ćemo ga potisnuti opet za par nedelja i biti u prihvatljivoj situaciji. Proći će opet oko mesec dana dok ne počne porast. Opet zavisi od kolektivnog imuniteta, ako krene još jedan talas može da bude teži od ovoga. Sad imamo probleme sa kapacitetom i normalno je razmišljanje o tome da su potrebni kapaciteti za jos težu situaciju - istakao je dr Kon i dodao „mora da se komunicira sa javnošću, da se saopšti sve ono o čemu promišljamo i da kad se desi tako nešto nemamo ovakav očaj koji je ispoljen juče i koji mogu da razumem. Zaista sam tužan zbog toga".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading