Odluka Vlade: Ove namirnice neće smeti da poskupe sledećih mesec dana

Autor: Blic

Vesti

14.05.2020

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije usvojila je Izmenu odluke o ograničenju visine cena i marži osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, kojom se rok važenja te odluke produžava za još 30 dana.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

Kako bi se sprečile zloupotrebe i neopravdano podizanje cena, Vlada Srbije je definisala spisak proizvoda čije se cene ne smeju povećavati.

Na spisku se nalazi 36 artikala i namirnica, a pre svih maske i rukavice čija je maksimalna cena u apotekama 120, odnosno 40 dinara.

U trgovinama su ograničene cene na veliko i malo osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme tako da ne smeju da prelaze nivo cena koje su ti proizvodi imali 5. marta ove godine.

Na spisku se nalaze brašno od pšenice, hleb, jestivo suncokretovo ulje, beli šećer, so, voda, povrće i voće, testenine, sveže meso, mesne prerađevine, riba, termički obrađeno kravlje mleko, mleko u pragu, jogurt, kokošja jaja, dečja hrana, sapun, šampon, pasta za zube, deterdžent, rukavice od plastičnih masa, pelene za decu i odrasle, maramice, ubruse, toalet papir, plastične maske sa tekstilnim filterom, prekrivke, tekstilne maske za hiruršku upotrebu, hirurško odelo od papira, papirne maske, gumeno zaštitno odelo, gumene rukavice, varikina i ostali dezinfektanti, asepsol, alkohol, i zaštitne naočare.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading