Izmenjen režim rada pijaca sve dok traje vanredno stanje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.03.2020

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom vanrednog stanja uvedenog zbog korona virusa, svih 30 pijaca koje rade u sastavu JKP "Gradske pijace" radiće po izmenjenom režimu, od osam do 15 časova, a prema rečima Jelene Nikolić iz tog preduzeća, tako će biti sve dok je na snazi odluka o vanrednom stanju.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto ilustracija

- Naša obaveza je omogućavanje snadbevanja građana svežim i kvalitetnim namirnicama što je i u uslovima vanrednog stanja, pored nabavke medicinskih sredstava, od vitalnog značaja - istakla je Nikolić za Tanjug.

Obzirom na to da se prilikom kupovine na pijacama ostvaruje neposredan kontakt, Nikolić apeluje i na kupce i na prodavce da poštuju preventivne mere zaštite - nose zaštitne maske i rukavice i budu na propisanom odstojanju.


S tim u vezi, dodala je da su "Gradske pijace" na svim frekventnijim mestima na prostorima pijaca istakli i obaveštenje o neophodnim merama prevencije.



Nikolić je rekla da se higijena na pijacama održava svakodnevno, ali da se u novonastaloj situaciji zbog korona virusa sprovode pojačane preventivne mere.

- Zatvoreni prostori se provetravaju 24 sata dnevno, a radne površine intenzivnije čiste - rekla je Nikolić.

Apelovala je na građane, bilo da prodaju ili kupuju na pijacama, da poštuju preporuke i sprovode preventivne mere.

- Ovo je prilika da pokažemo empatiju i soldarnost, ali pre svega odgovornost i prema sebi i prema drugima, da pokažemo odgovornost ne samo kao društvo već pre svega kao pojedinci jer samo zajedničkim snagama i koordinisanim delovanjem u ovakvim situacijama možemo da sprečimo širenje ovog virusa - poručila je Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading