Na Kopaoniku od sinoć ne prestaje mećava: Kilometarske kolone na putevima! Na Rudnu zavejano više od 200 ljudi!

Autor: mondo.rs

Vesti

05.01.2020

14:22

Sneg koji od sinoć intenzivno pada na Kopaoniku praćen jakim vetrom, dostigao je visinu od 70 centimetara. Iako je put od Brzeća ka Kopaoniku prohodan kolona vozila je kilometarska. Na Rudnu je zavejano više od dve stotine ljudi.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zbog jake magle vidljivost je smanjena na 100 metara, a olujni vetar, čiji udari na mahove premašuju brzinu od 70 kilometara na sat, stvara snežne nanose praveći probleme i putarima i vozačima kojih je zbog smene gostiju u ski-centru veliki broj, prenosi RTS.

Ekipe zimske službe "Kruševac puta" su na terenu, rade na raščišćavanju, a zbog nesavesnih vozača, koji put planine kreću bez zimske opreme i lanaca, dolazi do povremenih zastoja.

Iako je putni pravac od Brzeća ka Kopaoniku prohodan kolona vozila je kilometarska, a saobraćaj se usporeno odvija.

Na terenu su tri snegočistača koji pokrivaju prilaze Kopaoniku iz opštine Raška.

Najviše problema ima na putu Rudnica-Kopaonik, u vikend naselju, gde je uklanjanje snega izuzetno otežano zbog parkiranih auta. Saobraćaj je zato otežan iz tog pravca uprkos maksimalnim naporima preduzeća za puteve "Novi Pazar put".

Upozoravaju i na veliki broj vozača koji ne koriste adekvatnu zimsku opremu i dodatno otežavaju saobraćaj Golija-Rudno.

RTS iz Kraljeva javlja i da je na Rudnu zavejano više od 200 ljudi od kojih je veliki broj gostiju koji su na odmoru. Duva jak vetar a nanosi dostižu visinu od jednog metra. Zavejan je i put koji od Rudna vodi do Ibarske magistrale.

Komentari (0)

Loading