POBEDA! Odustaje se od prodaje memorijala: Srpski telegraf odbranio Boška Buhu

Autor:

Vesti

22.02.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika odustala je od prodaje Memorijalnog kompleksa "Boško Buha" na Jabuci nedelju dana pre nego što je kompleks trebalo da se nađe na javnoj licitaciji 28. februara.

Foto: wikimedia.org/Pinki

 Na ovo je prvi ukazao Srpski telegraf u tekstu od 29. januara, kada smo objavili da se u oglasu za prodaju Ugositeljsko-turističkog preduzeća "Putnik" iz Prijepolja u stečaju našao i Memorijalni kompleks "Boško Buha", podignut na mestu gde je stradao narodni heroj iz Drugog svetskog rata, a koji je u vlasništvu tog preduzeća.

Međutim, objavljeno je obaveštenje Agencije za licenciranje stečajnih upravnika da se od prodaje memorijalnog kompleksa, odnosno "celina 2 i 3", u čijem su sastavu spomenik Bošku Buhi, Pionirski dom i spomen-dom "Boško Buha", odustaje, te da će na licitaciji 28. februara biti ponuđena samo "celina 1", to jest hotel koji je takođe u vlasništvu preduzeća "Putnik".

Foto: Republika
Srpski telegraf 29.1.

Iz prodaje su izuzeti Dom kulture, Muzej pionira i omladine Jugoslavije i spomen-dom "Boško Buha", koji je sagrađen od pionirskog dinara, paviljoni za smeštaj gostiju i dve vile i zemljište u okviru kompleksa na visoravni pored puta Prijepolje-Pljevlja, blizu graničnog prelaza ka Crnoj Gori.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
boky

22.02.2019 19:49

prodajte svoju dedovinu, a ne ono sto niste stvorili.