"Ivanoviću, ja sam barem školovan novinar i ne pišu mi scenario za prilog"

Autor: B.M.S

Vesti

13.12.2018

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja sam školovani novinar, imam fakultetsku diplomu i niko mi ne piše scenario za prilog.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Ivan Ivanović na N1

Ovim rečima odgovorio je novinar TV Prva Stefan Jović na uvrede voditelja Ivana Ivanovića, koji ga je pre nekoliko dana nazvao "držačem mikrofona i sisicom" jer je, po mišljenju Ivanovića, trebalo da ga brani tokom konferencije predsednika Vučića. Voditelj je i juče nastavio da vređa kolegu u emisiji na N1. 

- Istina je da je on samo držač mikrofona, koji čačka nos na konferenciji, a to što sam napisao da je sisica nije u redu - rekao je Ivanović.

Na ove prozivke Stefan Jović reagovao je krajnje staloženo, rečima da je Ivanovićevo ponašanje, u najmanju ruku, nekolegijalno i ružno.

 

 

- Moram da priznam da me je njegov komentar iznenadio. Možda izgleda nekolegijalno to što jedan kolega nije stao u odbranu kolege. Ipak, kao neko ko nema aktivan Tviter profil, nisam mogao da znam šta je on to tačno napisao. U tom trenutku nisam ni čuo za slučaj "Barbara". Iz mog ugla je on taj koji je ispao nekolegijalan. Možda Ivan Ivanović ne zna da sam se školovao za ovaj posao, da se novinarstvom profesionalno bavim 10 godina. Ja se time ne hvalim, nemam razloga. Meni niko ne piše scenario za prilog. Nekoliko sati dnevno provodim na terenu i donosim najzanimljivije priče koji ljudi gledaju. Ja se time ponosim. Optužiti me da sam držač mikrofona zbog toga što ne znam šta se dešava na Tviteru i napamet rekao da je neko nevin, najblaže rečeno, ružno je i nekolegijalno. Izvinio se, ali mislim da to nije bilo iskreno. Ako ste očekivali da ga nazivam pogrdnim imenima i tako odgovorim na neosnovanu optužbu, to neću. Neka mu je na čast - kaže Jović.

Odgovor TV Prva

Televizija Prva ovako je odgovorila na pitanje Srpskog telegrafa da li imaju komentar na to što je Ivanović njihovog novinara nazvao sisicom i držačem mikrofona:

- Ovde je pre svega tema zašto je novinarka TV Pančevo lažno optužila Ivana Ivanovića da je rekao nešto što nema veze sa istinom.

S druge strane, Ivanović se nije zaustavio samo na Joviću, već je juče u emisiji i za novinare tabloida rekao da su neškolovani. On je, takođe, pozvao zaposlene u medijima koji se finansiraju iz budžeta da "napuste posao i da nađu drugi častan posao, poput prodavaca na trafici".

Komentarišući Ivanovićeve uvrede na račun sedme sile, urednik medijske mreže Antidot Marko Matić kaže da voditelj nema obrazovne i profesionalne reference da određuje ko može, a ko ne može biti novinar.

RepublikaFoto: printscreen/Prva TV
Stefan Jović

- On je priučeni komičar - dodao je Matić.

Sličnu poruku poslao je i uređivački kolegijum Studija B, za čiju je reporterku Barbaru Životić zbog izveštaja sa protesta u subotu Ivanović napisao da nije novinar i da se ograđuje od takvih kolega.
- Ivanović je samozvani novinar i bahati Đilasov potrčko koji je karijeru gradio kao radnik obezbeđenja u američkoj ambasadi i taksista. On karijeru gradi kao pajac, a ne novinar - navodi se u saopštenju Studija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
mina

13.12.2018 09:15

Kolege ne bi trebalo zbog politike da se vredjaju ni u jednom trenutku.

zarkokoric78

13.12.2018 09:19

Ma pustite Ivanovica, potpuno nebitan lik za probleme sa kojima se suocavaju pravi novinari.

Toki

13.12.2018 09:24

E da hoce da mu ukinu emisiju ovi sto su kupili televiziju da ga ne gledam vise

Petar

13.12.2018 09:24

Ivan Ivanovic, kolika visina tolika i inteligencija.