Košarkaški teren za unuke, stoni tenis za bake i deke: Otvoren međugeneracijski park solidarnosti na Banjici

Autor: S.M.

Vesti

29.05.2024

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove godine projekat Međugeneracijske saradnje i solidarnosti - Zajedno do zdravih navika, sprovodimo u Beogradu, ovde na Banjici, gde smo uredili park, opremili ga sadržajima za najstarije i mobilijarom za decu, kao i novim sadnicama drveća i stvorili prijatan ambijent za slobodno vreme i igru predstavnika svih generacija, rekao je Ognjenović.

Košarkaški teren za unuke, stoni tenis za bake i deke: Otvoren međugeneracijski park solidarnosti na Banjici

Foto: ST/Dragan Kadić

U Ulici Dobrivoja Isailovića 29, na Banjici juče je svečano otvoren Međugeneracijski park solidarnosti i saradnje a namenjen je našim najstarim i najmlađim građanima. 

U cilju unapređenja položaja penzionera i povećanja njihove aktivnosti u zajednici , uz pronalaženja načina da se smanje međugeneracijske razlike i podigne nivo svesti o neophodnoj solidarnosti Republički fond PIO je odlučio da otvori ovaj park.

Pred okupljenim penzionerima i njihovim unucima, park je svečano otvorio Relja Ognjenović, direktor RFPIO fonda i tom prilikom je rekao:

- Ove godine projekat Međugeneracijske saradnje i solidarnosti - Zajedno do zdravih navika, sprovodimo u Beogradu, ovde na Banjici, gde smo uredili park, opremili ga sadržajima za najstarije i mobilijarom za decu, kao i novim sadnicama drveća i stvorili prijatan ambijent za slobodno vreme i igru predstavnika svih generacija. Napravljen je teren za košarku i fudbal, postavljen sto za stoni tenis i razni drugi sadržaji. Država vodi računa o penzionerima, a to potvrđujei i povećanje penzija od 14,8 odsto. One će rasti i dalje. Za sada penzije u platama čine udeo od 47,9 odsto, a nadamo se da će do kraja godine premašiti 50 odsto i dodao:

- O trošku države u banje je otišlo 22.000 najstarijih građana. Takođe smo penzionerima podelili 50.000 paketa i platili održavanje njihove Olimpijade. Sve to da pokažemo da sa odlaskom u penziju ne prestaje društveni život najstarijih. U ovom parku družiće se i stari i mladi.

Ognjenović je najavio da će se nastaviti s otvaranjem ovakvih parkova po celoj Srbiji.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading