POZNATO ZAŠTO JE POTONUO "KARTEL": Stigli prvi rezultati veštačenja - četvorica pod istragom!

Autor:

Vesti

26.02.2024

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rezultatima prvog veštačenja, izgleda da je uzrok potonuća beogradskog splava "Kartel" bio prekoračen broj gostiju.

POZNATO ZAŠTO JE POTONUO "KARTEL": Stigli prvi rezultati veštačenja - četvorica pod istragom!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Prema informacijama koje su dostupne Novostima, Prvo osnovno javno tužilaštvo nastavlja sa istragom, a detalji događaja koji su se odvijali u noći između 23. i 24. decembra prošle godine biće poznati nakon njenog završetka.

Tokom navedene večeri, na splavu "Kartel" blizu Beogradskog sajma, okupilo se nekoliko stotina gostiju, većinom tinejdžera, od kojih je 114 evakuisano. Incident je rezultirao padom nekih gostiju u hladnu reku Savu, ali, srećom, bez žrtava.

Protiv V. M., vlasnika splava "Kartel", i još tri osobe: A. E., M. M. i N. B., vodi se istraga zbog sumnje da su izazvali opštu opasnost. Nakon što su saslušani, pušteni su da se brane sa slobode zbog toga što imaju stalne adrese prebivališta i nisu prethodno osuđivani za slična krivična dela.

- Nakon saslušanja osumnjičenih, zakazana su ispitivanja oštećenih i svedoka. Uporedo sa tim, oduzeti su telefoni od okrivljenih i predati na veštačenje. Određeno je i dopunsko veštačenje splava, a vlasniku je rešenjem Lučke kapetanije naloženo da krene sa njegovim izvlačenjem - naveli su u svom odgovoru za „Novosti“ iz Prvog tužilaštva.

Ovaj deo posla otpočeo je pre šest dana.

Podsećamo, navodno je neposredno pre potonuća splava došlo je do sukoba među nekim gostima i osobljem obezbeđenja na mostu koji povezuje obalu sa splavom. U jednom momentu, most je popustio. Od momenta kada je prijavljeno da je splav potonuo i da su ljudi u vodi, prošlo je svega sedam minuta pre dolaska policijskih patrola i Hitne pomoći na lice mesta. Na intervenciji su učestvovala 25 vatrogasaca-spasilaca iz Voždovca, Zvezdare i Novog Beograda, a podršku su pružili i radnici beogradskog Sajma.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading