UHAPŠEN POLJAK NA HORGOŠU: Pokušao da unese u Srbiju čitavo bogatstvo

Autor:

Hronika

26.02.2024

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je osumnjičenom oduzela sav novac, kao i automobil i mobilni telefon.

UHAPŠEN POLJAK NA HORGOŠU: Pokušao da unese u Srbiju čitavo bogatstvo

Foto: shutterstock

Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Upravom granične policije i Upravom carina, su izvršili hapšenje poljskog državljanina M. G. (56) zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca.

Na Graničnom prelazu Horgoš, kod M. G. pronađeno je 30.830 evra koje je on pokušao nezakonito da unese u Srbiju, zajedno sa prijavljenih 9.655 evra, 500 američkih dolara i 23.000 čeških kruna. Sumnja se da ovi novčani iznosi potiču iz kriminalne delatnosti.

Policija je osumnjičenom oduzela sav novac, kao i automobil i mobilni telefon. M. G. je zadržan do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće priveden nadležnom tužilaštvu.

Ovaj slučaj pokazuje odlučnost nadležnih organa da se bore protiv pranja novca i nelegalnih aktivnosti na graničnim prelazima. Uz saradnju različitih policijskih i carinskih službi, povećava se efikasnost u otkrivanju i suzbijanju ovakvih prestupa

Da podsetimo, pre par dana se desio bizaran pokušaj krijunčarenja na Horgošu, carinski službenici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš sprečili pokušaj da se iz zemlje na prikolici izveze neprijavljeni oldtajmer marke ''Buick Dynaflow'' iz 1952. godine, saopštila je danas Uprava carine.

Automobil je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao kombi sa prikolicom domaće registracije koji se iz Srbije uputio ka Švedskoj, prevozeći natovareno vozilo obavijeno najlonom.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač kombija je odgovorio da nema, a detaljnom kontrolom koja je usledila, utvrđeno je da se ispod najlona na prikolici nalazi oldtajmer kabriolet švedskih registarskih oznaka marke ''Buick Dynaflow'' iz 1952. godine, što znači da je reč o stranoj robi koja nije bila prijavljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading