KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA ODLOŽENA! Nova zakazana za 1. mart!

Autor:

Vesti

19.02.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda počinje u 10 sati.

KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA ODLOŽENA! Nova zakazana za 1. mart!

Foto: Nebojsa Mandic

Zaključak o sazivanju konstitutivne sednice doneo je krajem januara Privremeni organ Grada Beograda, a na dnevnom redu je potvrđivanje mandata odbornika, kao i izbor predsednika skupštine i postavljanje sekretara što je uslov da bi skupština bila konstituisana.

10.08 - Odložena konstitutivan sednica

Konstitutivna sednica Skupštine Grada Beograda odlaže se za 1. mart, zbog nedostatka kvoruma, saopštio predsedavajući Toma Fila.

Na odlaganje sednice Branimir Nestorović se nasmejao i rekao stranačko kolegi: "Je li gotovo? Super, hajmo na kafu".

9.55 - Stigao i Branimir Nestorović

Na sednicu Skupštine Grada Beograda stigao je i Branimir Nestorović, koji je prevaga na tasu ko će formirati vlast u Beogradu. On je u nekoliko navrata isticao da će Beograd ići na nove izbore, jer oni ne planiraju da ulaze u koaliciju ni sa kim.

 

 

On je ušao u salu, navalio se na zid i nije hteo da sedne u klupe. Pogledao je u pravcu opozicionara i rekao:" A sada ne zvižde" uz osmeh.

Foto: REpublika

Branimir Nestorović stigao na sednicu

9.40 - Opozicija već pravi haos

Poslanici opozicije, po već viđeno scenariju, uneli su u Skupštinu grada Beograda transparente na kojima piše "Pokrali ste izbore".

 

 

Slično se dogodilo i na konstituisanju Skupštine Republike Srbije, kada su incidenti kulminirali gađanjem zgrade, kao i "polaganjem zakletvi" opozicije u holu Skupštine.

9.30 - Obraćanje Aleksandra Šapića

Oko pola sata pre početka sednice, obratio se i Aleksandar Šapić koji je rekao da će u narednih desetak dana biti izvesna sudbina Beograda.

Ukoliko za desetak dana ne dođe do jedinstvenog stava na izbornoj listi "Alaksandar Jerković- Mi glas iz naroda" idemo na na nove izbore - istakao je Šapić.

Obraćanje je iz prikrajka pratio i Branimir Nestorović, a više pogledajte OVDE.

Izborne kalkulacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da lista oko SNS "Beograd ne sme da stane" ima legalnu većinu, ali ne i kako je rekao, sasvim legitimnu i da će se verovatno sačekati do 2. ili 3. marta, pa ako ne budu imali i legitimnu većinu ići će se na nove izbore.

Iz opozicione liste "Srbija protiv nasilja" poručuju da će na sednici nastaviti "da dokazuju izbornu prevaru", a iz Stranke slobode i pravde i da će biti "u funkciji informisanja domaće i međunarodne javnosti o tome šta su uradili na izborima i osporavanja formiranja bilo kakve gradske vlasti".

Matematički gledano Srpskoj naprednoj stranci i Socijalističkoj partiji Srbije nedostaju dva mandata za većinu, imajući u vidu da Skupštinu grada Beograda čini 110 odbornika, a da su naprednjaci osvojili 49 mandata, a socijalisti pet.

S druge strane, lista Srbija protiv nasilja ima 43 mandata, koalicija NADA, koja je ranije najavljivala moguću koaliciju sa tom listom je osvojila sedam, te ni oni bez podrške Branimira Nestorovića ne bi mogli da konstituišu vlast.

Lista "Mi glas iz naroda" Branimira Nestorovića ima "zlatni glas", a nosilac te liste na beogradskim izborima, koja je osvojila šest mandata, je bio Aleksandar Jerković iz Pokreta Nema nazad - iza je Srbija.

Nestorović je više puta isticao da on neće ni sa jednom listom u koaliciju i da bi trebalo ići na nove izbore, dok je Jerković izneo svoj uslov za podršku nekoj od lista, a to je da dobiju unutrašnju kontrolu grada Beograda.

Nestorović je nedavno rekao da smatra da treba ponoviti beogradske izbore i ocenio da bi na tim izborima predstavnici dela opozicije "prošli katastrofalno".

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Zvezdana Stratimirovic

19.02.2024 10:03

Блокирање Скупштине и уношење нереда је несхватљиво и неприхватљиво понашање. Политички дијалог треба да буде основа за промене, а не насиље и хаос!!

Sandra

19.02.2024 10:09

Страшно, ништа друго ни не знају, сем да направе хаос.

Ana

19.02.2024 10:11

Djilasovci nista drugo ne znaju nego haosom i neredom da isticu sebe, naravno na negativan nacin.

Lena

19.02.2024 10:26

Nepojmljivo za nekog ko je navodno protiv nasilja da upravo nasiljem pokusava da nesto postigne... prevazilaze sami sebe u stvaranju nereda;mozda bi ih neko i cenio,pa cak i izabrao da imaju neku ideju i nacin,a ne da se ovako izivljavaju!