HUTI ZASULI BROD RAKETAMA: Posada morala da iskače u čamce, čeka se reakcija Amerikanaca

Autor:

Svet

19.02.2024

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brod koji je bio meta napada Huta prijavio je u nedelju da je pretrpeo štetu nakon "eksplozije u neposrednoj blizini broda"

HUTI ZASULI BROD RAKETAMA: Posada morala da iskače u čamce, čeka se reakcija Amerikanaca

Foto: Tanjug/AP

Jemenski Huti izveli su raketni napad na teretni brod koji je plovio pod zastavom Belizea kroz moreuz Bab el-Mandeb koji povezuje Crveno more i Adenski zaliv.

To je prouzrokovalo teška oštećenja na plovilu i primoralo posadu da napusti brod, saopštile su nadležne službe.

Brod koji je bio meta napada Huta prijavio je u nedelju da je pretrpeo štetu nakon "eksplozije u neposrednoj blizini broda", saopštio je Britanski vojni centar za pomorske trgovinske operacije (UKMTO).

UKMTO je naveo da je posada napustila brod i da je bezbedna, prenosi AP. Portparol Huta Jahja Sarea izjavio je da je brod teško oštećen u napadu i da sada postoji opasnost da potone.

Privatna bezbednosna firma Ambrej navela je da je teretni brod koji je registrovan u Velikoj Britaniji, a kojim upravlja Liban, bio na putu za Bugarsku nakon što je napustio Horfakan u Ujedinjenim Arapskim Emiratim.

Od subote ujutru 66 ljudi je ubijeno u izraelskim napadima u Pojasu Gaze, uključujući žrtve napada na kamp raseljenih lica u Deir el Balahu.

Tri osobe su poginule protekle noći kada su izraelski avioni bombardovali stambenu zgradu u Deir el Balahu, u centralnom delu Gaze, prenela je katarska TV stanica Al Džazira.

Oko sedam Palestinaca je poginulo u izraelskom napadu blizu Rafe. Izrael poslednjih dana izvodi seriju vazdušnih napada na centralna područja Pojasa Gaze, kao i na južne gradove te palestinske enklave - Rafu i Kan Junis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading