MAGIČNA PRAZNIČNA ATMOSFERA ISPRED HRAMA SVETOG SAVE! U česnici 33 zlatna dukata - ali to nije SVE! (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.01.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakularna atmosfera na Vračaru.

MAGIČNA PRAZNIČNA ATMOSFERA ISPRED HRAMA SVETOG SAVE! U česnici 33 zlatna dukata - ali to nije SVE! (VIDEO)

Foto: B. Jovanovic

Foto: B. Jovanovic

Pekari Srbije priređuju spektakularno lomljenje česnice po 33. put, čime nastavljaju tradiciju koja je postala neizostavan deo božićnih proslava u Srbiji.

Ovaj čaroban događaj održao se nakon Božićne liturgije u 11 časova ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

U organizaciji Esnafa pekara Srbije i pekare AS-Braća Stanković, česnica će ove godine biti prava atrakcija - sa više od 200 kilograma testa i 7.000 jufki.

U svakoj jufki biće ugrađeno 33 zlatna dukata, dodajući dodatnu dimenziju prazničnom duhu. Pored toga, prisutnima će biti podeljeno 4.000 krstića i 2.000 paketića, čineći ovaj događaj još posebnijim.

Plato ispred Hrama Svetog Save već sada odiše bajkovitim ambijentom zahvaljujući Božićnom seocu koje je postavljeno krajem prošle godine, a koje će trajati do 15. januara. Svečane božićne scene pružaju savršenu scenografiju za praznične radosti, posebno tokom Badnje večeri i Božića.

Na Badnji dan i Božić, očekuje se da će plato ispred Hrama Svetog Save biti poprište najposećenijih događaja u Beogradu. Paljenje badnjaka i lomljenje česnice privući će brojne posetioce, naročito porodice sa decom, koji će uživati u prazničnoj atmosferi i tradiciji koja slavi zajedništvo i radost Božića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading