PITALI SMO SUGRAĐANE DA LI PODRŽAVAJU IZGRADNJU FUDBALSKIH STADIONA U SRBIJI: Evo koji su njihovi odgovori! (VIDEO)

Autor:

Vesti

03.12.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitali smo stanovnike Beograda kako komentarišu to što se sve više stadiona gradi u unutrašnjosti zemlje.

PITALI SMO SUGRAĐANE DA LI PODRŽAVAJU IZGRADNJU FUDBALSKIH STADIONA U SRBIJI: Evo koji su njihovi odgovori! (VIDEO)

Foto: Infolo.rs/printscreen, Republika

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo posle 24 godine i igraće na EVRO 2024 u Nemačkoj. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su vizu za Nemačku overili remijem sa Bugarskom (2:2) na novom stadionu Dubočica u Leskovcu pred oko 8.000 navijača. Upravo je ambijent na jugu Srbije bio potreban vetar u leđa, a sve je to bilo moguće zahvaljujući gradnji novih stadiona širom zemlje koju sprovodi država Srbija.

Tog 19. novembra, samo nekoliko sati pre utakimice u Leskovcu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin otvorili su novi stadion u Zaječaru. Nekoliko dana pre toga, Vučić i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić otvorili su nov stadion u Loznici. Sva tri fudbalska zdanja su savremena i zadovoljavaju stroge UEFA standarde, a primaju po nešto više od 8.000 gledalaca, štoje sasvim dovoljno za dobar ambijent u manjim sredinama u unutrašnjosti Srbije.

Imajući sve ovo u vidu, jasno je da će se i u budućnosti važne utakmice sve više igrati van Beograda. To je bio povod da Republika pita sugrađane da li podržavaju izgradnju stadiona širom Srbije.

- Naravno da podržavam. Valjda posle toga nećemo ovako da se brukamo po Evropi. Primer za to je TSC iz Bačke Palanke - rekao nam je Miljan Damjanović (40), diplomirani ekonomista.

I mlađi sugrađani imaju pozitivno mišljenje o izgradnji stadiona u Srbiji.

- Smatram da to za fudbalere donosi mnogo, veći uspeh i veću motivaciju za igru. Dolaziće i više nove publike, imali bismo bolje uslove za bolje rezultate - kaže studentkinja Tamara Kovač (18), a slično razmišlja i još jedan student Vuk Jovičić (19):

- Podržavam izgradnju stadiona. Zašto da ne. To je dobro za razvoj sporta, da deca dolaze da navijaju, da što više ljudi prati sport.

I stariji sugrađani odobravaju što širom zemlje niču fudbalska zdanja.

- Normalno da podržavam, ako bude više sporta biće manje nasilja. To je moje mišljenje - kratak je penzioner Nedeljko Bašičević (76).

- Naravno da podržavam, smatram da je to veoma dobro. Treba imati što više dobrih sportskih objekata, posebno novih. Mislim da je to super - poručio je Pera Stojanović (54), mašinski tehničar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Gideon

03.12.2023 14:25

A doktori specijalisti neka imaju 1000 € platu nakon što su proveli 25 ili 26 godina na školovanju. Gradite stadione, a doktori i drugo medicinsko osoblje se iseljavaju zbog ponižavajućih plata.