DOJAVA O BOMBAMA U GRADSKIM AUTOBUSIMA U BEOGRADU: Svako vozilo se proverava!

Autor:

Vesti

29.11.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svim vozačima autobusa je stigla poruka upozorenja.

DOJAVA O BOMBAMA U GRADSKIM AUTOBUSIMA U BEOGRADU: Svako vozilo se proverava!

Foto: Shutterstock

U proteklom periodu smo se susretali sa mnogo dojava o bombama, nakon osnovnih i srednjih škola, danas je na mejl adresu gradskog prevoza stigla dojava o bombi u gradskim autobusima u Beogradu.

Proveravanje svakog vozila je razlog dužeg čekanja gradskog prevoza nego inače.

Vozačima autobusa na uređaje je stigla sledeća poruka:

Po nalogu MUPA u obavezi ste da na okretnicama (terminusima) izvršite vizuelni pregled vozila. Ukoliko uočite bilo kakav sumnjiv predmet potrebno je da bez odlaganja izvestite MUP na telefon 192 i nakon toga OKC.

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obratio se Beograđanima povodom mejla koji je stigao na adresu JKP „GSP Beograd” u kome je stajalo da je u svako ili skoro u svako vozilo GSP-a postavljena eksplozivna naprava.

Mi smo, naravno, odmah prijavili policiji i ona će da reaguje u skladu sa zakonom. Hteo bih da poručim građanima Beograda da ne treba da ulazimo ni u kakvu paniku jer sam potpuno siguran da je ovo jedna vrsta provokacije, maksimalne zloupotrebe i unošenja panike među stanovništvom i građanima prestonice zbog predstojećih izbora. Strašno je na šta su neki ljudi spremni. Govorili su da će ovo biti prljava kampanja, ali ovo prelazi sve granice, da se na ovaj način plaše građani. Beograđani ne treba da brinu, policija će reagovati, ali sam želeo da obavestim javnost da ne bude da nešto krijemo. Postupili smo u skladu sa zakonom i siguran sam da ćemo i sa ovom situacijom da se izborimo. Proći će i ovi izbori pa se nadam da ćemo da nastavimo da živimo normalan život. Neka je sramota one koji se ovakvim stvarima služe i na ovakav način unose paniku među građane Beograda – rekao je Šapić.

Da podsetimo, 

U prethodnim danima dojave u bombama su preplavile beogradske osnovne i srednje škole, a naročito osnovnu školu 20. oktobar .

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading