DOMAĆI PROIZVODI BIĆE JOŠ POVOLJNIJI: Grad Beograd i "Beogradske pijace" umanjuju cene pijačnih usluga

Autor:

Vesti

25.10.2023

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cene ovih usluga bićei umanjene za 15 odsto.

DOMAĆI PROIZVODI BIĆE JOŠ POVOLJNIJI: Grad Beograd i "Beogradske pijace" umanjuju cene pijačnih usluga

Foto: Tanjug/D. ANIČIĆ

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i JKP "Beogradske pijace" u dogovoru sa Udruženjem pijačnih prodavaca "Opstanak", doneli su odluku da se cene svih pijačnih usluga umanje za 15 odsto u periodu od 12 meseci.

Prema njegovim rečima ova odluka predstavlja jednu vrstu socijalne mere kako bi se smanjila cenu za 15 odsto svih pijačnih usluga koje pružaju beogradske pijace.

Time bismo pokušali da stabilizujemo cene proizvoda koji se nalaze na pijačnim tezgama, te ćemo u narednih 12 meseci staviti neku vrstu moratorijuma - rekao je Šapić.

Republika

Foto: Printscreen

 

Dodao je da je to još jedna od mera kojima Srbija i grad Beograd pokušavaju da svakodnevni život građana olakšaju i potpomognu dok se inflacija i okolnosti u kojima građani trenutno žive u potpunosti ne stabilizuju.

- Ako je neko u poslednjih godinu i po dana imao socijalne mere i radio na tome, mislim da je to ova gradska uprava i ja se nadam da će to pomoći i građanima koji su zakupci na pijaci, ali i građanima koji od njih kupuju - rekao je Šapić.

Grad Beograd i JKP "Beogradske pijace" na ovaj način daju mogućnost svim zakupcima da kontrolišu cene svojih proizvoda na pijacama, što ke ujedno i preporuka, kako bi cene namirnica bile još povoljnije i pristupačnije.

Kontrolom cena, zakupci će imati bolju konkurentnost na tržištu dok će kupci biti zadovoljniji prilikom svakodnevne nabavke svežih domaćih proizvoda - napominje gradonačelnik.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading