OVAKAV BUVLJAK NIKO DRUGI NEMA: Beograd dobija najmoderniju pijacu u REGIONU

Autor:

Vesti

14.08.2023

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

​Do kraja oktobra biće završen veliki projekat preseljenja otvorenog tržnog centra na Miljakovac.

OVAKAV BUVLJAK NIKO DRUGI NEMA: Beograd dobija najmoderniju pijacu u REGIONU

Foto: JKP Beogradske pijace

Popularni Buvljak, pijaca koja je do sada bila na Novom Beogradu, od kraja oktobra seli se na novu lokaciju na Miljakovcu. Tamo radovi uveliko traju, a kako kažu, kad se sve završi, biće to najmodernija pijaca u regionu, ali i šire.

Novi objekat prostiraće se na 12.000 kvadrata, s velikim brojem tezgi, lokala, parking-mesta. Vrednost projekta je oko šest miliona evra.

Jelena Nikolić, predstavnik JKP "Beogradske pijace", rekla je u razgovoru za naš list da, zasad, sve teče po planu.

- Redom, prvo su obavljeni radovi na raščišćavanju terena, zatim radimo postavljanje stubova koji će nositi šatorsku konstrukciju, posle završetka radova na celokupnom temelju pristupiće se uređenju platoa, sa svim instalacijama. Za sada sve ide onako kako smo planirali, a novi buvljak, kad se završi, biće najmodernija pijaca u regionu i naši zakupci će moći da rade po svim vremenskim uslovima, što je veoma važno - kazala je Nikolićeva.

Kako je navela, pijaca će imati više od 230 boksova, tezgi, kao i više od 60 novih lokala i parking-prostor s oko 130 parking-mesta:

- Naši sugrađani se već decenijama snadbevaju na Buvljaku, znači reč je o pijaci na kojoj se prodaje roba široke potrošnje. Posebno je važno istaći to da će 4.000 kvadrata, od 12.000, na koliko će se prostirati nova pijaca, biti natkriveno.

Veoma važna stvar, naglašava Nikolićeva, jeste i to što će se do nove pijace stizati lako iz svih delova grada. Trenutno do ove lokacije ide devet linija prevoza, kao i linija Beovoza, koja je na samo 150 metara od pijace.

- Preseljenje pijace na novu lokaciju združena je akcija grada Beograda, opštine Rakovica i JKP "Beogradske pijace". Takođe, grad će u budućnosti raditi na tome da se još dodatno pojačaju linije gradskog prevoza ka ovoj lokaciji, a važno je istaći i da je JKP "Beogradske pijace" pokrenulo inicijativu da se ovde, gde je nekada bilo autobusko stajalište, ponovo tu i vrati - objasnila je naša sagovornica i dodala će kompletnom utisku znatno doprineti i uređena površina oko pijace, čije je uređenje opština Rakovica preuzela na sebe.

Zakupci koji su trenutno na staroj lokaciji na Novom Beogradu neće prestajati s radom sve dok nova pijaca ne bude potpuno osposobljena za rad.

Pijaca u brojkama

12.000 kvadratnih metara
4.000 kvadrata natkriveno
230 boksova/tezgi
60 novih lokala
130 parking-mesta
9 linija prevoza
150 metara od pijace stanica Beovoza
6 miliona evra vrednost projekta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading