"POTROŠAČKA PATROLA" PROVERAVALA DA LI NAS ZAKIDAJU NA PIJACAMA! Kupili smo po kilogram krompira i šargarepe, a evo šta smo dobili (VIDEO)

Autor:

Vesti

09.05.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzeli smo iste artikle sa tri beogradske pijace. Po kilogram krompira i isto toliko šargarepe kupili smo na pijacama Stari Merkator, Bajlonijevoj i na Zelenom vencu i izmerili na vagi sertifikovanoj od strane Direkcije za mere i dragocene metale

Ko je gledao, setiće se nedavno objavljenog snimka na Tik-toku koji otkriva navodnu prevaru u jednom trgovinskom lancu.

Kako pokazuje autor snimka, ako na vagu stavite, recimo, crni luk i otkucate šifru, izađe vam račun s jednom cenom. A ako s vage skinete plastičnu tacnu i ponovo izmerite namirnicu, dobićete drugu, nižu, cenu.

Ispostavilo se da je reč o lažnoj tezi, odnosno da se u trgovinskim lancima ne vara na taj način.

To je, međutim, teže utvrditi na pijacama, gde pojedini prodavci i dalje koriste kantar, a ne dobijete ni isečak na kom piše koliko ste voća ili povrća dobili.

U "Potrošačkoj patroli", emisiji Srpskog telegrafa i portala Republika, proveravali smo da li nas zakidaju na pijacama. Uzeli smo iste artikle s tri beogradske pijace. Po kilogram krompira i isto toliko šargarepe kupili smo na pijacama Stari Merkator, Bajlonijevoj i na Zelenom vencu. Potom smo povrće izmerili na vagi koja poseduje žig Direkcije za mere i dragocene metale. U videu ćete saznati koliko su nas zakinuli. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading