MALA LAVICA PRONAĐENA U SUBOTICI I DALJE U TEŠKOM STANJU! Dobila prelepo ime!

Autor:

Vesti

23.09.2023

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je stigla u Zoološki vrt, nakon laboratorijskih nalaza i rentgena u jednoj veterinarskoj ambulanti u Subotici, lavica je bila dehidrirana i izgladnela, a telesna temperature joj je bila niža nego što bi divlje mačke trebale da imaju.

MALA LAVICA PRONAĐENA U SUBOTICI I DALJE U TEŠKOM STANJU! Dobila prelepo ime!

Foto: Tanjug/AP

Lavica

Mladunče lava, koje je pre dva dana pronašao slučajni prolaznik u Subotici, nalazi se u Zoo vrtu na Paliću i još se nalazi u teškom stanju.

U Zoo vrtu su joj dali ime Kikica, a navode da je jedini pomak, kad je njeno zdravlje u pitanju, to što je uspela da pojede malo mesa.

- Moramo u početku da joj stavimo u usta, i onda posle izvesnog perioda uzme malo samo, ali to je tako sve malo da nije dovoljno. Ko zna koliko je bila napolju i koliko nije jela adekvatno – kaže za “Blic” Andrijana Tot, kustos Zoološkog vrta na Paliću.

Prema njenim rečima, kada je stigla u Zoološki vrt, nakon laboratorijskih nalaza i rentgena u jednoj veterinarskoj ambulanti u Subotici, bila je dehidrirana i izgladnela, a telesna temperature joj je bila niža nego što bi divlje mačke trebale da imaju.

- Dobila je infuziju, grejana je, ali nije prepoznala šta je meso, niti je ikada osetila ukus mesa i zato je sada učimo na njenu prirodnu hranu – kažu u Zoološkom vrtu.

Na osnovu analize krvi utvrđeno je da lavica Kikica ima upalu digestivnog trakta, zbog čega dobija terapiju. Problem je i atrofija mišića zadnjih nogu što ukazuje da osim što nije adekvatno hranjena, da nije imala ni uslove da se dovoljno kreće.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading