EM NELEGALNA, EM PREBLIZU ŠKOLI! "Maksbet" mora da UKLONI kladionicu, roditelji dece iz OŠ ''Kneginja Milica'' na Novom Beogradu OGORČENI!

Autor: T. B. - M. J.

Vesti

01.08.2023

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspekcija reagovala i donela rešenje koje je, međutim, samo delimično ispoštovano.

EM NELEGALNA, EM PREBLIZU ŠKOLI! "Maksbet" mora da UKLONI kladionicu, roditelji dece iz OŠ ''Kneginja Milica'' na Novom Beogradu OGORČENI!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Nelegalno izgrađena kladionica "Maksbeta" (MaxBet), koja se nalazi u blizini OŠ "Kneginja Milica" na Novom Beogradu, moraće, prema nalogu građevinske inspekcije, da bude srušena, saznaje Republika.

Mada postoji više spornih stvari kada je u pitanju gradnja pomenutog objekta, jedan je posebno važan, a to je kršenje zakonske zabrane otvaranju kladionica u blizini škola, zbog čega je iz inspekcije naređeno da objekat mora bude uklonjen.

UPRAVNI POSTUPAK

- Kladionica u Ulici Jurija Gagarina 80 nelegalno je sagrađena i doneta je odluka da objekat bude uklonjen, ipak, naredba nije ispoštovana u potpunosti - kazao je naš izvor i dodao:

- Investitor je samo delimično postupio po naređenju iz rešenja građevinskog inspektora, tako što je uklonio samo dograđeni deo objekta. Protiv njega je, naravno, podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, a upravni postupak pred sudom je još u toku.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

OŠ ''Kneginja Milica'' na Novom Beogradu

Inače, naš portal je nedavno pisao o ovom skandalu, još kada se tek počelo s gradnjom ovog nelegalnog objekta. Na adresu naše redakcije tada su stigle mnogobrojne pritužbe roditelja koji su bili ogorčeni što tik uz školu niče kladionica.

- Na stranu to što su kršene neke druge stvari, što se tiče gradnje, ali ovde je najveći problem škola. Dečaci koji su sedmi-osmi razred su u tim godinama kada takve stvari umeju da im budu primamljive, a sada im je kladionica odmah pored škole. O tome da je zakon narušen ne želim ni da govorim jer to svi vidimo, ali treba da se osvrnemo malo na ljudskost. Da li taj investitor zna šta radi, da li u svemu tome postoji makar malo empatije za decu koja će sutra biti naša budućnost - kazao je tom prilikom jedan od roditelja deteta koje pohađa OŠ "Kneginja Milica".

PROPISI JASNI

Zakon, podsetimo, nalaže da udaljenost ovakvih objekata od zgrade obrazovnih ustanova (osnovnih i srednjih škola) ne može biti manja od 200 metara, a udaljenost, prema zakonu ovog člana, predstavlja najkraći bezbedni pešački put od najbliže ivice zgrade obrazovnih ustanova.

Na pitanja koja je naš list poslao "Maksbetu" (pogledajte okvir) odgovore do objave ovog teksta nismo dobili. Naime, prvobitno smo upućeni na određenu osobu, koja se u njihovoj kompaniji bavi medijima, ali odgovor ni od nje nismo dobili. 

Nakon objave teksta stigao je demanti, koji objavljujemo u celosti:

Kompanija MaxBet u svom poslovanju striktno poštuje sve zakone i propise Republike Srbije, jer je to jedini pravi način za uspešno poslovanje. Zahvaljujući tome danas zapošljavamo više od 3000 ljudi na prostoru Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Severne Makedonije.  

U skladu sa našom poslovnom strategijom koja podrazumeva visok nivo društveno odgovornog poslovanja, i u ovom slučaju, kao i u svim prethodnim, kompanija MaxBet je ispoštovala sve procese koji prethode otvaranju kladionice. 

U maju i junu 2022. godine Služba za katastar nepokretnosti Novi Beograd izdala je dva uverenja kojima je potvrđeno da je objekat u ulici Jurija Gagarina 80e na Novom Beogradu udaljen 209 metara od najbliže obrazovne ustanove, što znači da je na dozvoljenoj udaljenosti. Nakon toga iznajmili smo ovaj lokal, a u novembru 2022. po dobijanju odobrenja za rad od Uprave za igre na sreću, započeli adaptaciju.   

U toku uređivanja lokala ispostavilo se da investitor nije obezbedio odgovarajuću građevinsku dozvolu, i zbog toga, MaxBet u skladu sa zakonskim odredbama koje striktno poštuje u svom poslovanju, raskida ugovor o zakupu i napušta lokal u kome nije poslovao ni jedan dan.   

Uz ovaj odgovor poslate su i fotografije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (3)

Loading
Ana

01.08.2023 21:12

A Mozzart kladionica preko puta ulice… toliko o blizini skole i kladionicama…

Nikola

02.08.2023 00:25

Spor dan? Ovaj lokal ne postoji - živim u zgradi preko puta i gledam na tu ruinu svaki dan. Nema tu nikakvog lokala - al mogli bi vlasnika objekta da prozovete da to malo sredi.

usput

02.08.2023 07:28

Iznestiti sve Kladionice i Igraonice van naseljenih mesta i to što pre.