NOVINE U BEOGRADSKOM TAKSIJU VAM SE NEĆE SVIDETI! Za 1.2 km plaćate skoro duplo više, evo u čemu je "caka"!

Autor:

Vesti

15.05.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednu Beograđanku šokirala je cena koju treba da plati.

NOVINE U BEOGRADSKOM TAKSIJU VAM SE NEĆE SVIDETI! Za 1.2 km plaćate skoro duplo više, evo u čemu je "caka"!

Foto: shutterstock

Poznato taksi udruženje uveo je novinu koja se neće svideti korisnicima usluga. Za sličnu rutu mogu da vam naplate i do 300 dinara više.

Svi znamo za noćne i vikend tarife taksi udruženja, i tokom godinama smo uvežbali veštinu da u širokom luku izbegavamo "divljake". Međutim, popularna aplikacija za naručivanje taksi usluga uvela je jednu novinu koja čini da se osećamo pomalo nasamareno.

- Istovetnu putanju koju svakog dana prolazim kada dete vodim u vrtić, ove nedelje sam morala da prođem taksijem jer je auto na popravci. Prvog dana mi je trebalo malo više vremena da dobijem vožnju preko aplikacije, a kada je taksi stigao i vožnja se završila, sa kartice mi je skinuto tačno 704 dinara. Skoro dvostruko više nego inače. Pomislila sam, eto sve je jezivo poskupelo, i čudila se kako 1,2 kilometra može da košta 700 dinara, ali u poslednje vreme je sve moguće. Ali, onda sam sledećeg dana ponovila isto, preko aplikacije naručila taksi, stigla do vrtića i u isto doba dana, istu rutu platila 418 dinara - piše City magazine.

Ljubičaste tarife

Kako se navodi, pitala je taksistu kako je to moguće, a on je otkrio da je poznati taksi servis nedavno uveo takozvane "ljubičaste zone" sa "munjama i gromovima". 

To znači da u situacijama kad je nevreme ili je jednostavno velika potražnja i nema dovoljno vozila u tom delu grada, aktivira se "ljubičasta tarifa" i vožnja u tim slučajevima može da bude skuplja za 30 do 300 dinara! To obaveštenje bi trebalo da stoji na aplikaciji kada se poručuje vožnja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading