NAPETO U DIJASPORI! PODELILI SE I GASTOSI: Zapadna Evropa glasala za Erdogana, a Amerika za "turskog Gandija" (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

15.05.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na turskim opštim izborima glasalo je oko 1,8 miliona Turaka koji žive u 73 strane zemlje, a najviše glasača izašlo je na biračka mesta u Nemačkoj, Kanadi i SAD.

NAPETO U DIJASPORI! PODELILI SE I GASTOSI: Zapadna Evropa glasala za Erdogana, a Amerika za "turskog Gandija" (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

BBC prenosi da je Vrhovni izborni savet Turske kašnjenje u prebrojavanju glasova opravdao upravo povećanjem izlaznosti među turskom dijasporom.

Anadolija navodi da je Erdogan na ovim izborima dobio veliku podršku od Turaka koji žive u severnoj Africi i delovima zapadne Evrope, dok je turska dijaspora u Severnoj i Južnoj Americi i Okeaniji, koja obuhvata Australiju, stala uz Kiličdaroglua, koji je poznat i kao "turski Gandi".

Foto: Tanjug/AP

Kemal Kiličdaroglu i Redžep Tajip Erdogan

BBC navodi da je samo na biračkim mestima u Nemačkoj izašlo 132.000 Turaka koji su glasali na ovim opštim izborima.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
TURCI NE GRESITE

15.05.2023 14:54

KILICDAROGLU JE PRAVA SVETSKA LICNOST PRAVI DEMOKRATA. ERDOGAN JE GORI OD SULTANA.