Forum poslodavaca i privrednika na Voždovcu: Zajedničkim snagama do smanjenja nezaposlenosti

Autor:

Vesti

15.03.2023

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prezentacija programa Nacionalne službe za zapošljavanje, kojoj je prisustvovalo 46 poslodavaca i privrednika, održana je danas u skupštinskoj sali Opštine Voždovac.

Forum  poslodavaca i privrednika na Voždovcu: Zajedničkim snagama do smanjenja nezaposlenosti

Foto: Informativna služba opštine Voždovac

 

Pozdravljajući skup u ime predsednice Opštine Voždovac Ivane Tomić Ilić, član veća Milan Mratinković je rekao da je ovo najbrojniji skup do sada i izrazio nadu da će rezultat uspešne saradnje biti smanjenje nezaposlenosti.

Foto: Informativna služba opštine Voždovac

Veliki odziv privrednika

 

Prisutnima se obratio i član gradskog veća Vuk Mirčetić, koji je rekao da je Savet za zapošljavanje grada Beograda na nedavnoj sednici razmatrao dinamiku sprovođenja mera i aktivnosti lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Beograda za 2023, sa ciljem da se podrži zapošljavanje i razvoj privrede.

Rukovodilac Nacionalne službe za zapošljavanje za grad Beograd - službe za Voždovac Željka Zelenović Vuković, zahvalila se na velikom odzivu napomenuvši da je 2016. na evidenciji NSZ na Voždovcu bilo 12.000 nezaposlenih, a danas taj broj iznosi oko 5.000. Zaključila je i da su programi NSZ dali dobre rezultate.

Foto: Informativna služba opštine Voždovac

Sedam hiljada manje nezaposlenih nego 2016.

 

Programe su predstavili načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo Vesna Živković Kostić, načelnica Odeljenja za dodatno obrazovanje i obuke Marčela Vuinac Obućina i savetnica za zapošljavanje osoba sa invaliditetom Tatijana Milić Mandić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading