DA BUDU SAMI SVOJE GAZDE: Nezaposleni Voždovčani prošli obuku za preduzetnike

Autor:

Vesti

21.02.2023

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Voždovac i voždovačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS) organizovale su dvodnevnu obuku za nezaposlena lica „Put do uspešnog preduzetnika".

DA BUDU SAMI SVOJE GAZDE: Nezaposleni Voždovčani prošli obuku za preduzetnike

Foto: Informativna služba opštine Voždovac

Tokom obuke polaznici su se informisali o državnim subvencijama za pokretanje sopstvenog biznisa i samozapošljavanje, sa posebnim akcentom na izradi poslovnog plana. Cilj obuke bio je i da polaznici provere opravdanost svoje poslovne ideje, sagledaju prednosti i rizike preduzetništva i informišu se o postupku registracije firme i aktuelnim zakonskim propisima. Po završenoj obuci, dobili su sertifit kojim kao budući preduzetnici stiču uslov za bespovratna sredstava za samozapošljavanje kod NSZ.

Foto: Informativna služba opštine Voždovac

Polaznici uspešno prošli obuku

 

Sertifikate su im uručili član Veća opštine Milan Mratinković, koji je svoje pozitivno preduzetničko iskustvo podelio sa polaznicima obuke i poželeo im uspeh u samostalnom radu i pomoćnik predsednika opštine Milijan Andrić. Prisutnima se obratio i člana Gradskog veća Vuk Mirčetić, prema čijim rečima Voždovac godinama može da se pohvali dobrim rezultatima koji pokazuju da se nezaposlenost smanjuje. 

Rukovodilac Nacionalne službe za zapošljavanje - Voždovac Željka Zelenović Vuković se zahvalila Opštini na odličnoj dugogodišnjoj saradnji  i pozvala prisutne da dođu u filijalu NSZ i iznesu svoje utiske, predloge i sugestije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading