MALOLETNIK NAPAO VOZAČA AUTOBUSA NA VOŽDOVCU: Stao na semaforu, pa udario muškarca!

Autor:

Hronika

11.02.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletniku je zbog napada na vozača autobusa napisana prijava za nasilničko ponašanje na Voždovcu.

MALOLETNIK NAPAO VOZAČA AUTOBUSA NA VOŽDOVCU: Stao na semaforu, pa udario muškarca!

Foto: shutterstock

Napadnut vozač autobusa

Policija je juče u beogradskom naselju Voždovac u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila maloletnog A.L. (17) osumnjičenog da je na semaforu udario vozača autobusa B.N. (47).

Kako se saznaje, A.L. je u Bokeljskoj ulici dok je autobus broj 18 stajao na semaforu izašao iz vozila i udario muškarca.

Njemu je napisana prijava za nasilničko ponašanje, dok su vozaču konstatovane lake telesne povrede.

Nasilničko ponašanje čini onaj: ko grubim vređanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo građana ili teže remeti javni red i mir i kazniće se zatvorom do tri godine; a ako je delo izvršeno u grupi ili je pri izvršenju dela nekom licu nanesena laka telesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.

Vršenje nasilja prema drugom znači primenu psihičke ili fizičke prinude koja još nije imala za posledicu laku telesnu povredu. Primer ovakvkog ponašanja bi bio kada neko upotrebom sile sprečava drugog da napusti neko mesto, da obavlja neku delatnost.

Izazivanje tuče, kao radnja ovog krivičnog dela, je izazivanje fizičkog obračuna između dva ili više lica. Učinilac dela može lično da učestvuje u tuči ili da podstrekava tuču, da pomaže učesnicima u tuči, ali je neophodno da on izaziva tuču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading