RADILI BEZ LICENCE I ELEMENTARNIH USLOVA! Ministarstvo zatvorilo Starački dom Epikur na Voždovcu! ASISTIRALA I POLICIJA!

Autor:

Vesti

10.03.2023

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naloženo je da najkasnije u roku od 20 dana objekat mora da se isprazni.

RADILI BEZ LICENCE I ELEMENTARNIH USLOVA! Ministarstvo zatvorilo Starački dom Epikur na Voždovcu! ASISTIRALA I POLICIJA!

Foto: Tanjug/AP

Uz asistenciju policije izvršen je inspekcijski nadzor neregistrovanog doma za stare "Epikur" na Voždovcu, utvrđeno je da nema licencu, pa je zabranjen njegov rad, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vanredni inspekcijski nadzor doma Epikur, u kome je zatečeno 23 korisnika, izvršila je Inspekcija socijalne zaštite koja je zatim i zabranila njegov rad.

- Prilikom vanrednog nadzora utvrđeno je da navedeni subjekt pruža uslugu domskog smeštaja odraslih i starijih kao neregistrovani, odnosno ne poseduje licencu za pružanje usluge koju izdaje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a koja je uslov za obavljanje delatnosti domskog smeštaja - saopštilo je Ministarstvo.

U objektu neregistrovanog Doma „Epikur“ zatečeno je 23 korisnika, a utvrđeno je i da Dom ne poseduje dovoljan broj i strukturu izvršilaca potrebnih za pružanje usluge, prenosi Tanjug.

- Domu Epikur zabranjen je rad i naloženo da najkasnije u roku od 20 dana isprazni objekat od lica koja su korisnici usluge socijalne zaštite i koja se nalaze u objektu - navodi Ministarstvo.

Navodi se da je dom Epikur po ranije važećim propisima, a pod nazivom "Senior medic club“, pružao uslugu domskog smeštaja počev od 2007. godine.

- Dom 'Senior Medic Club“ podneo je zahtev za izdavanje licence za pružanje usluge domskog smeštaja odraslih i starijih da bi u međuvremenu promenio naziv u Dom Princip, a 2019. godine u Dom za negu i smeštaj starih lica Epikur - navodi Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da je podneti zahtev za izdavanje licence odbačen zbog neispunjavanja uslova propisanih za izdavanje licence.

- Dom "Epikur" je ponovo podneo zahtev za izdavanje licence koji nije potpun i koji će takođe biti odbačen, s obzirom na to da je inspekcija socijalne zaštite utvrdila da podnosilac zahteva obavljao delatnost domskog smeštaja odraslih i starijih kao neregistrovani subjekat - navelo je Ministarstvo.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading