DA LI JE OVO NAJPRLJAVIJI STAN U BEOGRADU? Komšije mole za pomoć da se očisti! (FOTO)

Autor:

Vesti

08.10.2022

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Instagramu se proširio apel komšija jedne žene sa Konjarnika koja živi u nehumanim uslovima.

DA LI JE OVO NAJPRLJAVIJI STAN U BEOGRADU? Komšije mole za pomoć da se očisti! (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

Apel za pomoć da se raščisti nered koji se očigledno sakupljao godinama, podeljen je na Instagram stranici serbialive_beograd, a uputile su ga komšije.

- Žena koja stanuje na Konjarniku u stanu iznad mog živi u nehumanim uslovima. Inače se nalazi pod starateljstvom Gradskog centra za socijalni rad - piše.

Treba nam pomoć u čišćenju njenog stana, centar za socijalni rad je pokušao da nađe agenciju za čišćenje, međutim niko ne želi da se prihvati takvog posla. Molim Vas, svaka ideja je dobrodošla - ističe jedna komšinica.

Na fotografijama koje su komšije priložile vide se nagomilane stvari i mačka koja se šeta po planini nabacane garderobe

 

 

Horderi su, inače, osobe koje gomilaju i nerado se odriču nepotrebnih stvari. Pojava seže u daleku prošlost, pa je tako prvi opisao Diogen kao "sindrom zatrpane kuće".

Ove osobe ne samo što ne bacaju svoje nepotrebne stvari, već ih vrlo često i dovlače iz kontejnera. Uglavnom, oni znaju da nešto nije u redu, ali ne uspevaju da se odupru.

Karakteriše ih visok stepen zanearivanja sebe, život u nehigijenskim uslovima, povlačenje u sebe, apatija i gomilanje stvari koja je većini nepotrebna, odnosno smeće.

Statistika kaže da su osobe sa ovim opsesivno-kompulsivnim poremećajem češće žene.

 BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading