POZNAT DATUM I VREME SAHRANE VOLJENE VODITELJKE

Autor:

Vesti

07.10.2022

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditeljka i novinarka Gorica Nešović preminula je juče, 6. oktobra u 58. godini, a biće sahranjena na groblju Orlovača.

POZNAT DATUM I VREME SAHRANE VOLJENE VODITELJKE

Foto: Printksrin: Youtube/ “RTS ordinacija”

Voditeljka i novinarka Gorica Nešović biće sahranjena u ponedeljak, 10. oktobra u 14 sati na groblju Orlovača, prenosi Kurir.

Da podsetimo, rođena je 15. maja 1964. u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radijske voditeljke započela je 1982. godine na Studiju B.

Slušaoci radio programa mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem, a koji se dnas oprostio od nje muzikom koju je volela.

Radio-voditeljka Gorica Nešović, preminula je u 59. godini.

Uzrok smrti još nije saopšten, ali Gorica Nešović je godinama vodila borbu sa dijabetesom, koji je otkriven kasno. Kako je govorila, pretpostavlja se da je sa njim živela čak deset godina, pre nego što joj je uspostavljena dijagnoza.

Gorica je u emisiji istakla da uopšte nije imala one klasične simptome dijabetesa. Međutim, desilo joj se nešto drugo: 

- I onda krenu da mi otiču noge, ali ne samo stopala dole, nego cele noge i donji deo stomaka. I to je bilo kao da neko pumpa dušek leti za more. Tom brzinom se nekako (sve dešavalo), u par dana bilo mi je loše, jedva sam hodala, al` to pripisujem tim otocima. I odem u laboratoriju i zovu me, kažu: "Gospođo, vi pod hitno u bolnicu, vama je šećer skoro 30".

Za sve to vreme bolest je ozbiljno uzimala maha. Oslabili su joj bubrezi, dobila je polineuropatiju, a i vid joj je značajno oslabio tako da je mesecima bila u mraku. Delimično, vid joj se povratio posle nekoliko operacija. Tri puta dnevno poslednjih godina primala je insulin.

Inače, dijabetes u narodu poznat kao šećerna bolest nastaje usled nedovoljnog lučenja ili delovanja insulina. Insulin je hormon koji se stvara u žlezdi gušterači – pankreasu  i odgovoran je za pravilan  metabolizam ugljenih hidrata tj. šećera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading