CEO JAPAN TUGUJE! ABEOVI SUNARODNICI ODAJU POČAST ubijenom političaru: Donose cveće, pale sveće, mole se za njegovu dušu!

Autor:

Vesti

09.07.2022

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolona sa posmrtnim ostacima bivšeg japanskog premijera stigla je danas u rezidenciju u Tokiju.

CEO JAPAN TUGUJE! ABEOVI SUNARODNICI ODAJU POČAST ubijenom političaru: Donose cveće, pale sveće, mole se za njegovu dušu!

Foto: Tanjug/AP

Kolona sa posmrtnim ostacima bivšeg japanskog premijera Šinza Abea stigla je danas u njegovu rezidenciju u Tokiju, nakon što je jutros rano napustila bolnicu u gradu Nari, gde veliki broj Japanaca odaje počast ubijenom političaru koji će biti sahranjen u utorak u svom rodnom gradu.

Foto: Tanjug/AP

Odavanje počasti Abeu

U ponedeljak će biti održano noćno bdenje, a Abe će biti sahranjen u utorak 12.jula u njegovom rodnom gradu Šimonoseki, u japanaskoj prefekturi Jamaguči, čemu će prisustvovati bliski prijatelji.

Reči o javnoj ceremoniji nije bilo.

Nakon što je stigla kolona sa posmrtnim ostacima, rezidenciju je posetio premijer Fumio Kušida.

Foto: Tanjug/AP

Kolona ljudi čeka da oda počast Abeu

Veliki broj Japanca položio je cveće na mestu u gradu Nara, gde je izvršen atentat na Abea, što je redak čin političkog nasilja koji je šokirao celu naciju.

Abe, premijer Japana sa najdužim stažom, ubijen je dok je držao predizborni govor u petak ujutro od strane 41-godišnjeg muškarca, a policija se trudi da utvrdi detalje o motivima i metodama koji je koristio Abeov ubica, Tecuja Jamagami, koji je uhvaćen i uhapšen odmah nakon napada.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading