Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzelo aferu "DUPLI POLASCI"! Odeljenje za suzbijanje korupcije odlučuje o Lasti!

Autor:

Vesti

06.06.2022

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preduzeće pljačkalo gradsku kasu tako što je prijavljivana jedna trasa, a vozila preusmeravana na linije gde su dodatno zarađivali.

Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzelo aferu "DUPLI POLASCI"! Odeljenje za suzbijanje korupcije odlučuje o Lasti!

Foto: Tanjug/printscreen

Više javno tužilaštvo u Beogradu, odeljenje za suzbijanje korupcije, preuzelo je odlučivanje o daljoj sudbini Laste povodom afere "dupli polasci".

Podsetimo, tako je velika afera, o kojoj je Republika prva pisala, dobila i epilog. "Lasta" je, naime, pljačkala gradsku kasu Beograda tako što je prijavljivala da su vozila išla ugovorenom trasom, a zapravo su bila na drugoj lokaciji - iznajmljena, u garaži ili na popravci.

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, kazao je juče da je SP "Lasta" lagala da je ostvarivala ugovorene i plaćene polaske na liniji Mladenovac-Beograd, zbog čega je grad podneo krivičnu prijavu. Time je potvrđeno višednevno pisanje Srpskog telegrafa i Republike o aferi "dupli polasci". Fingiranje pomenutih polazaka na liniji 493 dovelo je do kolapsa, pa je neretko onda u jednom autobusu bilo i preko 100 ljudi, uz kašnjenja i više od sat vremena.

- Kada sam zatražio objašnjenje od "Laste" zašto nisu 16. i 17. maja ostvarili - 16. maja preko 130 polazaka, 17. maja 120 i nešto i 130, oni su rekli da su vozili, što nije bilo tačno. Reagovao sam zato što su građani slali meni, gradu i nadležnom sekretarijatu slike gde se dešavalo da po sat, dva čekaju autobus, da ne mogu da odu na posao, kod lekara, da završe osnovne stvari, autobusa nije bilo - otkrio je juče Vesić na TV Pink, kao i da je potom usledilo prepucavanje s ovim preduzećem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading