INCIDENT U SVETINJI: Muškarac se skinuo go nasred Hrama Svetog Save, obezbeđenje ga jedva savladalo!

Autor:

Vesti

31.05.2022

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nasred Hrama Svetog Save minule nedelje desila se nemila scena, kada se jedan muškarac naočigled sablaznutih vernika skinuo go! Morale su da intervenišu i policija i Hitna pomoć, a narod u Hramu nije mogao da veruje šta se desilo pred njihovim očima u jednoj od najvećih srpskih svetinja, saznaje Kurir od jednog vernika koji je sve to gledao.

INCIDENT U SVETINJI: Muškarac se skinuo go nasred Hrama Svetog Save, obezbeđenje ga jedva savladalo!

Foto: NIS

Incident se dogodio u nedelju, 29. maja, oko 17 sati. Sve je tog dana izgledalo uobičajeno u Hramu, bilo je vernika, a i očekivao se početak večernje službe u maloj crkvi pored Hrama.

- A onda je jedan čovek, dao bih mu tu negde oko 40-ak godina, možda i manje, počeo da se skida. Za čas posla se skinuo potpuno go. Skočiše i neki ljudi, koliko sam posle čuo iz obezbeđenja Hrama su, trebalo im je malo više da ga savladaju i smire, korpulentniji je, otimao se. Uglavnom, pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je došla i odvezla ga. Kako se pričalo posle, odvezen je u psihijatrijsku bolnicu "Laza Lazarević" - kaže izvor Kurira i dodaje da je kasnije čuo i da je taj čovek odavno psihijatrijski pacijent, lečen u "Lazi".

I on, kao i vernici koji su se u tom momentu našli pod kupolom Hrama Svetog Save, bili su zatečeni i nisu mogli da veruju čemu su prisustvovali.

Republika

Foto: Tanjug/S.AĆIMOVIĆ

Hram Svetog Save

Policijska patrola, kako se nezvanično saznaje, zatekla je nagog muškarca u Hramu i asistirala je Hitnoj pomoći prilikom prevoženja u "Lazu Lazarevića".

- Sudija za prekršaje izjasnio se da nema prekrsaja s ozirom na to kakvo je psihičko stanje muškarca - naveo je izvor.

Podsetimo, ovo nije prvi incident koji se dogodio u Hramu a da je izbio na videlo.

Početkom marta prošle godine, svega nekoliko meseci posle smrti patrijarha Irineja, koji je sahranjen u kripti Hrama, u knjizi žalosti ostavljena je čudna poruka ispisana na grčkom, arapskom i engleskom, sa svakakvim datumima, što su nadležni iz Hrama odmah prijavili policiji. Kada je Kurir saznao i obelodanio ovu informaciju, episkop Stefan Šarić je potvrdio da se nemili događaj zbio i ispričao da su svi mislili da je reč o islamskom teroristi, koji je, kako su im neki dešifrovali poruke, pominjao datume rušenja kula bliznakinja u Njujorku, požara u Notr Damu i pretio da će zapaliti Hram.

Republika

Foto: ST/Petar Divac

Unutrašnjost hrama

To je bio i povod, kako  je tada izjavio vladika Stefan, da Hram uvede privatno obezbeđenje, koje plaća Patrijaršija, a koje je upravo u nedelju i intervenisalo i savladalo ovog čoveka pre nego što su došle policija i Hitna.

Episkop Stefan je već tražio da kada Hram bude osvećen, čemu se nada ove godine, bude proglašen objektom od najveće nacionalne važnosti.

- To bi značilo i da ga država obezbeđuje i čuva, a ne da angažujemo privatno obezbeđenje. S te strane mora da se nađe neka saradnja države i crkve. Ako je iko zadužio i crkvu, i narod, i državni aparat, to su Sveti Sava i Nemanjići, pa bi nekako bolje trebalo da se vodi računa o bezbednosti ove svetinje, da ne bude nikakvih iskušenja, da ne upada ko kako hoće - rekao je ranije vladika Stefan, kada je potvrdio da se incident s Grkom desio na grobu patrijarha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading