ZELENSKI SE OBRATIO UKRAJINCIMA, SLABI IZGLEDI ZA SUSRET SA PUTINOM! Posebnu poruku poslao i Briselu: Ne isplati vam se!

Autor:

Vesti

05.04.2022

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je u obraćanju naciji da su posle događaja u kijevskom predgrađu Buči mali izgledi da će se sresti sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

ZELENSKI SE OBRATIO UKRAJINCIMA, SLABI IZGLEDI ZA SUSRET SA PUTINOM! Posebnu poruku poslao i Briselu: Ne isplati vam se!

Foto: Tanjug/AP

Zelenski je rekao da se ne dovodi u pitanje da li će biti pregovora, već "koliko je ko jak za pregovaračkim stolom".

Zelenski je rekao da će pregovori sa Rusijom nakon događaja u Buči biti veliki izazov.

- Svi mi, a posebno ja, čak ćemo i mogućnost pregovora doživljavati kao izazov. Izazov je pre svega vaš sopstveni, ljudski. Onda, kada se preispitate, a morate to da uradite, ja mislim da nemamo izbora - rekao je on u intervjuu ukrajinskim novinarima koji je danas emitovan.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Prema rečima Zelenskog, „unutar države će biti još jedan izazov, jer svi razumeju da to što su uradili nije opravdanje. Svaka takva tragedija, svaka takva Buča će vas tući u ruke zbog određenih pregovaračkih koraka".

- Samo recite - da danas ne pričamo ni o čemu - pozicija je najlakša. Najteže - reći šta su uradili, prepoznati ih kao neprijatelje i istovremeno naći priliku da se sretnemo i nađemo izlaz iz ovog i da ne izgube svoju teritoriju - rekao je Zelenski.

On je pozvao na ubrzanje istrage zločina u Buči i drugim gradovima.

- I u Evropi je neisplativo taj proces odugovlačiti, jer vide da ima više nego dovoljno dokaza i, nažalost, dokazi će se tek pojaviti - rekao je Zelenski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading