VIŠI JAVNI TUŽILAC IMENOVAO "KONTAKT TAČKU"! Brza razmena podataka sa POLICIJOM ako dođe do NAPADA na sudije i tužioce!

Autor:

Vesti

31.03.2022

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović imenovao je jednog od svojih zamenika kao „kontakt tačku“ za brzu i efikasnu razmenu podataka sa policijom ukoliko dođe do napada na sudije i tužioce.

VIŠI JAVNI TUŽILAC IMENOVAO "KONTAKT TAČKU"! Brza razmena podataka sa POLICIJOM ako dođe do NAPADA na sudije i tužioce!

Foto: Republika

Na taj način će se pružiti hitna zaštita nosilaca pravosudnih funkcija u situacijama u kojima je ugrožena njihova lična bezbednost. Povećanje stepena zaštite, doprineće jačanju integriteta sudija i tužilaca i većoj efikasnosti u radu na procesuiranju najtežih krivičnih dela. 

Zamenik javnog tužioca-„kontakt tačka“ biće dostupan policiji 24 časa svakog dana u mesecu.

Ističemo, da su u Višem javnom tužilaštvu prethodno već određene "kontakt tačke" za brzu i efikasnu razmenu podataka sa policijom povodom napada na pripadnike policije i advokate.

Uvereni smo da će se usvajanjem ovakvih rešenja pružiti adekvatna zaštita svim učesnicima u sudskim postupcima i istovremeno jačati nezavisnost pravosuđa i vladavina prava.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading