GORAN VESIĆ NAJAVIO: Ove godine još 17.000 tableta za beogradske đake, subvencija udžbenika

Autor:

Vesti

01.02.2022

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd će ove godine odvojiti novac za kupovinu 17.000 tableta za učenike koji od septembra kreću u treći razred osnovne škole, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da će đaci iz šestog razreda "preneti" svoje tablete u 7. razred, čime će biti obuhvaćen još jedan razred koji će imati tablete.

GORAN VESIĆ NAJAVIO: Ove godine još 17.000 tableta za beogradske đake, subvencija udžbenika

Foto: Beoinfo

Takođe, Grad je odvojio novac za subvenciju udžbenika za 34.000 roditelja čija deca će od septembra biti u 1. i 2. razredu, a koji će, sa potvrdom o upisu moći da učestvuju u konkursu Fondacije za mlade talente.

- Roditelji će sačekati da im se deca upišu u 1. i 2. razred, a zatim konkurisati za subvenciju za cenu udžbenika - Svet oko nas, Srpski jezik, Matematika i izabrani jezik. Svaki roditelj će dobiti subvenciju oko 50 evra, a kolika će tačno biti, zavisi od cena udžbenika, jer nisu iste cene kod svih izdavača - rekao je Vesić za Tanjug.

On je rekao da deca "prenose" tablete sa sobom u sledeći razred, te će tako deca koja su sada 6. razred svoje tablete imati i u sedmom razredu, što je razred više u odnosu na prošlu godinu.

Republika

Foto: Beoinfo

Goran Vesić

- Mi kupujemo tablete za decu koja su sada drugi razred i koja ulaze u treći, tako da ćemo ove godine imati treći, četvrti, peti, šesti i sedmi razred koji će biti pokriveni tabletima - naveo je Vesić.

On je podsetio da je Grad tokom prosle godine obezbedio 67.592 tableta za svu decu koja idu u treći, četvrti, peti i šesti razred državnih škola čiji je osnivač Srbija, kao i skoro 7.000 laptopova za učitelje i nastavnike od 3. do 6. razreda.

Republika

Foto: Beoinfo

Goran Vesić

- Beograd postaje jedini grad u Evropi gde većina dece koja idu u osnovnu školu, ima tablete, digitalne udžbenike, besplatni internet. Time pokazujemo da možemo da budemo bolji i efikasniji od drugih gradova - istakao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading