VESIĆ POSETIO PORODICU JELIĆ U SURČINU: Gradska Fondacija donira montažnu kuću (FOTO)

Autor:

Vesti

29.01.2022

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je danas porodicu Jelić u Surčinu koja već deset godina živi kao podstanar, a kojoj će, prema njegovim rečima, gradska Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" donirati montažnu kuću.

VESIĆ POSETIO PORODICU JELIĆ U SURČINU: Gradska Fondacija donira montažnu kuću (FOTO)

Foto: www.beograd.rs

Vesić je rekao da Nikolina Jelić sa devetoro dece već deset godina živi kao podstanar, te da će gradska Fondacija porodici, a na inicijativu opštine Surčin, donirati montažnu kuću.

- Dogovorili smo da gradska Fondacija "Gnezdo", koja je osnovana da bi pomogala porodice za koje nije dovoljna pomoć u sistemu socijalne zaštite, obezbedi montažnu kuću u Surčinu, a opština će obezbediti plac i uraditi temelje - rekao je Vesić.

Republika

Foto: www.beograd.rs

 

Zamenik gradonačelnika je zahvalio Fondaciji, opštini, kao i svešteniku iz Surčina koji već godinama pomaže porodici i naveo da je ta inicijativa pokazatelj da samo zajedničkim snagama može da se poboljšava život ljudi.

- U ovoj kući imate možda i buduće profesore, dobre ljude koji će imati svoje porodice i naša obaveza kao društva je da im omogućimo da se razvijaju i da žive normalno - kazao je Vesić u Surčinu.

Vesić je pozvao sve kompanije i lokalne samouprave da pruže pomoć onima kojima je to potrebno i ukazao da je podrška društva potrebna kako bi svako dete u Beogradu imalo normalno detinjstvo.

Samohrana majka devetoro dece Nikolina Jelić zahvalila je zameniku gradonačelnika, opštini Surčin i crkvi na pomoći i navela da već deset godina sa decom živi kao podstanar, te da joj mnogo znači što će napokon imati svoju kuću.

Republika

Foto: www.beograd.rs

 

Predsednik opštine Surčin Stevan Šusa kaze da se opština trudi da pomogne svim porodicama kojima je to potrebno, kao i da porodici Jelić pomažu i Srbi koji žive u Kanadi, Engleskoj...

- Kada sam rekao Vesiću da imamo porodicu kojoj je potrebna pomoć, odmah je rekao da ćemo izgraditi kuću - rekao je Šuša.

Starešina hrama Svete Petke u Surčinu Slobodan Radojičić, koji je učestvovao u inicijativi za pomoć porodici Jelić, kaže da se nada da će deca u novoj kući odrastati u boljim i kvalitetnijim uslovima.

Republika

Foto: www.beograd.rs

 

Vesić je u svojoj pokretnoj kancelariji ugostio i četvoročlanu porodicu Bulović iz Bečmena kojoj je takođe opština Surčin obezbedila plac, a fondacija "Gnezdo" montažnu kuću.

- Istovremeno smo obezbedili i za porodicu Bulović koja ima četvoro dece iz Bečmena kojoj je opština Surčin obezbila plac, a Gradska fondacija će obezbediti kuću i za tu porodicu, tako da ćemo u Surčinu pomoći dve porodice i verujem da je to način da svi kao društvo radimo bolje - naveo je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading