DECA IZ ZVEČANSKE DOBILA NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

30.12.2021

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević podelili su danas novogodišnje paketiće deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

DECA IZ ZVEČANSKE DOBILA NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE (FOTO)

Foto: Beoinfo

Vesić je rekao da je ukupno 330 paketića uručeno deci u Zvečanskoj, koje je pripremila Fondacija za decu i omladinu Beograda "Gnezdo", kako bi se, kaže, svakom detetu u prestonici ulepšali novogodišnji praznici.

- Zaista mi je drago što kao Grad pokazujemo da možemo u ovakvim modernim objektima da vodimo računa o njima i što se trudimo da se i oni raduju Novoj godini onako kako se raduje sveko drugo dete - rekao je Vesić.

Dodao je da je posebno srećan što su se deca obradovala paketićima i Deda mrazu i naveo da će i u narednom periodu Grad nastaviti da ulaže u takve ustanove.

- Nastavićemo da ulažemo u ovakve ustanove jer se po tome ogleda zrelost i razvijenost društva - rekao je Vesić.

 

Stanisavljević, koja je sa zamenikom gradonačelnika uručila paketiće deci, navela je da fondacija "Gnezdo" obezbedila 500 paketića za decu u svim ustanovama socijalne zaštite .

- Glavna poruka novogodišnjih praznika je da niko nije bio zaboravljen i najvažnije je da će standardi socijalne zaštite koje smo postavili, a koji su najviši kako u Srbiji tako i u ovom delu Balkana biti nastavljeni i u 2022. godini - rekla je Stanisavljević.

Dodala je da je ove godine budžet Sekretarijata za socijalnu zaštitu uvećan za pet odsto, te da će se u tom pravcu nastaviti u 2022.

- Biće i većih investicija i bez smanjenja socijalnog davanja, sve će biti na vreme i bez kašnjenja - rekla je Stanisavljević.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoran Milačić zahvalio je Gradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu zbog toga što su obezbedili da svako dete u toj ustanovi dobije paketić.

- Deca se veoma raduju tome i ta saradnja doprinosi da im budu i kvalitetniji uslovi života i da im odrastanje bude lakše, tako da se zahvaljujemo Gradu i Sekretarijatu na ovoj inicijativi - rekao je Milačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading