SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O DOČEKU NOVE GODINE U BEOGRADU: Kontrolni punktovi, izmene saobraćaja i posebne MERE zbog KOVIDA!

Autor: Republika

Vesti

30.12.2021

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd će za doček Nove godine imati dve bine, ispred Narodne skupštine i na Savi Promenadi.

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O DOČEKU NOVE GODINE U BEOGRADU: Kontrolni punktovi, izmene saobraćaja i posebne MERE zbog KOVIDA!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ekipe komunalne milicije i sanitarne inspekcije sprovodiće sve mere koje je propisala Vlada i Krizni štab, kaže Darko Glavaš, sekretar Sekretarijata za vanredne situacije grada Beograda. Na svakom od kontrolniih punktova nalaziće se dezobarijere, punkt za podelu maski, a na Trgu Nikole Pašića i punkt za brzo testiranje.

Darko Glavaš kaže da većina hotela i restorana već ima određene planove za doček Nove godine i da veliki broj gostiju već dolazi na ugovorene termine i ugovorene lokale.

- Epidemološke mere će se intenzivno kontrolisati u narednim danima. Ekipe komunalne milicije i sanitarne inspekcije Republike Srbije već mesecima sprovode pojačane epidemiološke mere, zna se koje su mere na snazi, gde se i kako kontrolišu kovid propusnice, tako da se to radi u danima iza nas i tek će se raditi u danima pred nama - ističe Glavaš, prenosi Alo.

Prema njegovim rečima već je tradicija da komunalni sistem grada Beograda nikada ne spava, izlazi se po svakoj dojavi i to je praksa koja se nastavlja.

- Gradska uprava je tu za svoje građane i nastavljamo sa sprovođenjem svih mera koje je dala Vlada Republike Srbije i Krzni štab. Sve te mere dodatno je potvrdio i Gradski štab za vanredne situacije koji i koordinira organizovane akcije kontrola ugostiteljskih objekata, objekte kolektivnog smeštaja i slično - poručuje Darko Glavaš.

Dodaje da će se kontrolisati ulasci sa svih strana gde se može prići skupu ispred Narodne skupštine, od strane Takovske ulice, Trga Nikole Pašića.

Objašnjava da kontrolisani ulasci znače da se sprovodi niz mera. Prva mera je zatvaranje saobraćaja pošto će veliki broj linija javnog saobraćaja biti izmešten.

- Moguć je samo pešački prilaz skupu, i svaki pešački prilaz ima dodatne barijere oko Pionirskog parka - praktično od Ulice kralja Milana ka Takovskoj sa jedne strane i sa druge strane od Dečanske ulice ka prilazima skupu - objašnjava sekretar Sekretarijata za vanredne situacije grada Beograda.

Ulaz isključivo kroz kontrolne punktove 

Ulazi se isključivo kroz kontrolne punktove i radnici fizičko-tehničkog obezbeđenja biće na svakom od ulaza.

- Kontrolisaće se pre svega da li nosite nešto sa sobom, neće biti dozvoljeno nositi kofere, kontrolisaće se šta imate u torbama, nije dozvoljeno da se nose predmeti kojima možete povrediti sebe ili druge, staklenu ambalažu, bilo kakvo oružje, pirotehnička sredstva - naglašava Glavaš.

Dodaje da će se na svakom od punktova nalaziti dezobarijere, punkt za podelu maski, a na Trgu Nikole Pašića biće i punkt za brzo testiranje. S obzirom na to da se skup održava na otvorenom, neće biti kontrole kovid sertifikata.

Maske će se deliti na svakom od mesta ulazaka, postoji sedam punktova gde će se ulaziti i na svakom ulazu postoje tri do četri takozvana "češlja" za ulaz i tu će se vršiti kontrola.

- Maske će biti obavezne i redar će goste podsećati sve vreme. Oko 280 pripadnika fizičko-tehničkog obezbeđenja biće zaduženo za sprovođenje mera. Kompletno ljudstvo koje radi na skupu obavezno će proći test, svi koji se nalaze u kontaktu sa ljudima moraće da imaju zeleni kovid sertfikat - ističe Darko Glavaš.

Maske se mogu uzeti na punktovima  

Prema rečima Darka Glavaša, pošto između programa ima određena pauza, kako bi se promenila scena, očekuje se da više desetina hiljada ljudi može da prisustvuje koncertima u toku večeri i zbog toga je spremljen adekvatan broj maski.

Dodaje da se najveći broj publike očekuje pred sam vatromet kada izlaze i gosti iz okolnih restorana tako da i ove godine neće izostati gradski vatromet koji će se ispaljivati iz prostora Pionirskog parka.

Vatromet sa Kule Beograd

Doček kod Beograda na vodi biće organizovan kao i u centru grada. Ulazak na skup biće kontrolisan, postojaće redari, na punktovima će moći da se uzmu maske.

Na tom prostoru očekuje se nešto manje posetilaca nego u centru grada i biće organizovan vatromet sa Kule Beograd.

Izmene saobraćaja

Do izmena javnog gradskog prevoza doći će 31. decembra od 17 časova. Cela zona dočeka, kako u centru grada tako i u prostoru Beograda na vodi, praktično se zatvara od 18 časova. Ulazne kapije se otvaraju od 19, dok program počinje u 20 časova.

Program dočeka Nove godine na obe lokacije završava se 1 čas posle ponoći, dok se povratak normalnog režima saobraćaja očekuje oko 2 časa, objašnjava Darko Glavaš, sekretar Sekretarijata za vanredne situacije grada Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading