TAKO BEOGRAD POBEĐUJE: Grad uplatio 1.5 miliona za obnovu kuće novinara iz Grocke!

Autor: Republika

Vesti

30.12.2021

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd je jutros uplatio 1.5 miliona dinara kao pomoć za obnovu uništene kuće novinara Milana Jovanovića iz Grocke, obelodanio je zamenik gradonačelnika prestonice Goran Vesić.

TAKO BEOGRAD POBEĐUJE: Grad uplatio 1.5 miliona za obnovu kuće novinara iz Grocke!

Foto: youtube.com/RTV Marš HD Valjevo

Vesić je na svom Fejsbuk profilu napisao da se Beograd odazvao pozivu Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara koja je uputila apel kako bi se prikupilo 2.5 miliona dinara za obnovu spaljene kuće novinara iz Grocke.

- Grad Beograd snažno podržava slobodan rad medija i oštro osuđujemo bilo kakav pritisak na medije i novinare ko god ga vršio. Kako je za uništavanje kuće novinara Jovanovića optužen bivši lokalni funkcioner gradske opštine Grocka imamo moralnu obavezu da pomognemo obnovu njegove kuće. Danas smo to učinili.

Koristim ovu priliku da apelujem na novinare iz tajkunskih medija da ne etiketiraju javno novinare iz većine medija u Beogradu nazivajući iz plaćenicima i botovima kao i da im ne crtaju mete i tako ugrožavaju njihovu bezbednost kao i sigurnost njihovih porodica. Napad na novinara ima jednaku težinu ma gde osoba koja je napadnuta radi. Ne postoje novinari prvog i drugog reda - napisao je Vesić.
Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

On je apelovao na opozicione političare da ne prete medijima čija uređuvačka politika  je kritička prema njihovom radu.

- Pretnje otkazima, gašenjem medija, hapšenjem kako novinarima tako i istraživačima javnog mnjenja predstavljaju pritisak na slobodni rad medija i nedopustivi su. 
Ako svi pokažemo toleranciju jedni prema drugima nikada se više u našem gradu neće dogoditi slučaj paljenja kuće Milana Jovanovića, ali ni slučajevi prebijanja novinarki Mare Dragović i Gordane Uzelac. Tako Beograd pobeđuje!
- naveo je Vesić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ana

10.06.2022 16:19

Neznam zasto grad, odnosno iz dzepa nas gradjana se obnavlja kuca novinara. Ako je gospodin bivsi presednik opstine kriv, trebalo bi da on plati. Kolko se prica nije mu novcanik tanak.