LEKARIMA I SESTRAMA TREBA DATI MEDALJU! POTRESNA SCENA PRED INFEKTIVNOM: Ćale čeka u teškom stanju, jedan pacijent upravo umire!

Autor:

Vesti

14.01.2022

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korisnik Tvitera, s nadimkom Broj jedan, objavio je fotografiju potresne scene zabeleženu ispred Infektivne klinike u Beogradu.

LEKARIMA I SESTRAMA TREBA DATI MEDALJU! POTRESNA SCENA PRED INFEKTIVNOM: Ćale čeka u teškom stanju, jedan pacijent upravo umire!

Foto: e-stock/S. NEDELJA

- Ćale čeka na Infektivnoj u teškom stanju. Nemaju gde da ga stave jer im jedan pacijent upravo umire, a tri čekaju prevoz za Batajnicu. Pošto su mu ruke već pomodrele, priključili su ga na kiseonik u sedećem položaju. Ovim lekarima i sestrama treba dati medalju - navodi tviteraš u svojoj objavi.

 

 

Situacija sa koronavirusom širom zemlje pogoršava se iz dana u dan, navodi Kurir.

- Da ne bude zabune, ne znam da li ima mesta na Infektivnoj. Samo su nam rekli da ga šalju u Batajnicu. Problem je što je čekaonica puna, a on ne može da sedi, jer je u teškom stanju. Prikačili su ga na kiseonik prvo u sedećem položaju, a čim se su se oslobodila jedna ležeća kolica, stavili su ga da legne. Ovom prilikom želim da se zahvalim osoblju Infektivne klinike, kao i lekarima i tehničarima Hitne pomoći. Ti ljudi bukvalno svakodnevno spašavaju živote i zaslužuju svo poštovanje za to što rade - dodao je ovaj korisnik Tvitera.

 

 

Ova objava naišla je na podršku drugih tviteraša i želja za brzo ozdravljenje, a bilo je i onih koji su se prisetili svojih iskustava.

- Da, to je tako. I sve one koji baljezgaju o virusu kao običnom gripu (a nisu ista grupa), da je vakcina nedelotvorna, kako se ne treba paziti - treba ih odvesti na Infektivnu kliniku, da prođu kroz hodnik gde pacijenti čekaju transport. A vašem ocu želim da se izvuče.

 

 

- Kao neko ko je u teškom stanju, priključen na bocu kiseonika na žešćoj promaji prošlog aprila presedeo je 6 sati u toj čekaonici u Infektivnoj čekajući na prevoz u Bataju i gledao sve to, moram da pohvalim tu ekipu i Hitne pomoći i prijemnog u Infektivnoj.

- Izdrži! Teško je gledati svoga tamo… Ne daj Bože nikome!

- Heroji koje treba nagraditi, lekari, medicinske sestre i ostali zaposleni. Kako im je, samo oni znaju. Hvala za sve što ste učinili, posebno u doba korone. Neka vas sve Bog čuva i sačuva.

Takođe, veliki broj tviteraša je u komentarima iskazao zahvalnost i divljenje čitavom medicinskom osoblju koje neumorno bije bitku protiv korona virusa već skoro dve godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading