Zaustavljeno dalje rušenje predratne vile u Internacionalnih brigada 47!

Autor:

Vesti

13.11.2021

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brzom reakcijom Sekretarijata za inspekcijske poslove i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, uz konsultaciju sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, zaustavljeno je dalje rušenje predratne vile u ulici Internacionalnih brigada broj 47, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Republika

Foto: BEOINFO

 

 

Građevinski inspektor ovog sekretarijata naložio je obustavu daljeg izvođenja radova jer se isti izvode bez odobrenja nadležnog organa.

Republika

Foto: BEOINFO

 

 

Gradilište će biti zatvoreno, a nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica biće donete odluke u skladu sa zakonom.

Republika

Foto: BEOINFO

 

 

Gradska opština Vračar oštro je, inače, osudila pokušaj protivzakonitog rušenja zaštićene predratne zgrade u Internacionalnih brigada broj 47 u Beogradu.  

- Odeljenje za građevinske i komunalne poslove GO Vračar nije izdalo rešenje o rušenju objekta. Zahtevamo od nadležnih institucija i Tužilaštva da reaguju i počinioce ovog dela kazne u skladu sa zakonom. S obzirom na to da se mi kao opština borimo za očuvanje arhitektonske i kulturno-istorijske celine našeg Vračara, smatramo da samo beskompromisno kažnjavanje ovakvog bahatog ponašanja može da zaustavi građevinsko divljanje na teritoriji naše opštine - poručili su iz Opštine Vračar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vladan

13.11.2021 14:44

Ko sme da ruši bez dozvole?