BAKA DRAGA (76), IPAK, IDE U BANJU! Grad Beograd penzionerki iz Resnika obezbedio odmor i lečenje!

Autor:

Vesti

06.11.2021

13:46

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas u Resniku Dragu Jovanovsku, 76-godišnju penzionerku koja živi sama sa malom penzijom.

Grad Beograd

Draga Jovanovska će ići u banju o trošku Grada Beograda

 

Susretu je prisustvovala i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Goran Vesić je istakao da je baka Draga veoma aktivna i da se trudi se da svoje penzionerske dane sa svojim komšijama osmisli na pravi način.

- Ona nas je zamolila da joj organizujemo odlazak u banju zato što su je prethodno odbili i ja sam zamolio jednu turističku agenciju za tu uslugu te smo joj poklonili taj odlazak. Nadam se da će izabrati dobru banju i da će se lepo odmoriti, a ona nas je zauzvrat lepo dočekala, sa kiflicama i pogačom, na čemu smo joj zahvalni - kazao je Vesić.

Grad Beograd

Draga Jovanovska i Goran Vesić u njenom stanu u Resniku

 

On je podsetio da Grad Beograd organizuje besplatne izlete za penzionere na svim svojim opštinama.

- Više od 50.000 penzionera već je išlo na besplatne izlete, a pričali smo i o klubovima za penzionere kojih imamo više od 30 u Beogradu a ubrzo ćemo, po dobijanju prostora osnovati i jedan u Resniku. Smatramo da se zrelost jednog društva ogleda u tome koliko brine o najmlađim i najstarijim sugrađanima. Moramo voditi računa o kvalitetu života najstarijih jer time pokazujemo da smo zrelo i odgovorno društvo. U Beogradu imamo više od 350.000 ljudi koji su stariji od 65 godina i treba nam što više klubova za seniore. Baka Draga nam se pohvalila kako je učila da radi na kompjuteru što samo pokazuje koliko možemo da pružimo dodatnog obrazovanja i boljeg kvaliteta života ljudima koji su seniori i tako potvrdimo poslovicu da se čovek uči dok je živ - istakao je Vesić, zahvalivši se baka Dragi na toplom prijemu.

Komentari (0)

Loading