LONČAR OSLOBODIO VELJOVIĆA: Bio je umešan u aferu "Državni udar", SADA JE ZAPEČATIO KARIJERU! (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

07.09.2021

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija koji je odbio da odredi pritvor Veselinu Veljoviću, savetniku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića je Borko Lončar, najbliži saradnik sudije Suzane Mugoše koja je glavni kreator sramne afere "Državni udar", pišu crnogorski mediji.

Foto: youtube.com/printscreen

Veselin Veljović, savetnik predsednika Crne Gore Mila Đukanovića

Kako piše IN4S, Lončar je u ulozi savetnika u  Višem sudu u Podgorici učestvovao u svim fazama ovog sramnog procesa, a kao nagradu za „dobro" obavljen posao tokom samog suđenja je izabran za kandidata za sudiju.

Sudski savet je krajem juna 2018. godine izabrao 10 kandidata za sudije u osnovnim sudovima, među kojima i tadašnjeg Mugošinog savetnika Borka Lončara.

Nakon što je Sudski savjet verifikovao Lončarev izbor, on se kao kandidat za sudiju „obučavao" radeći na predmetu za tzv. "Državni udar".

Foto: www.in4s.net/ printscreen

Bruka živi dovjeka: Borko Lončar, sudija koji je oslobodio Veljovića

 

Uspešnu „obuku" za zvanje sudije Lončar je overio pred Sudskim savetom pred kojim je zakletvu položio u martu 2020. godine.

- Tako je sudija Lončar sa svojih 30-ak godina uspeo da svoje uspehe u karijeri ubeleži progon nevinih ljudi zajedno sa Mugošom i Katnićem, i oslobađanje Veselina Veljovića - navodi IN4S.

Podsetimo, Veljović je juče saslušavan u Tužilaštvu na Cetinju, ali je pušten da se brani sa slobode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading