BEZ SKUPIH LEKOVA: Evo kako da poboljšate cirkulaciju na prirodan način

Autor: Republika / svezazdravlje.site

Lifestyle

07.09.2021

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loša cirkulacija je veoma česta pojava kod modernog čoveka, a ovaj problem možete da rešite i bez skupih tretmana i lekova. Evo kako...

Republika

Foto: pixabay.com

Uz malo truda nećete više imati problem sa cirkulacijom

Stručnjaci kažu da redovnim vežbanjem možete znatno da poboljšate cirkulaciju.

Evo nekoliko saveta za popravljanje cirkulacije krvi.

Kurkuma 

Ova namirnica je veoma zdrav začin koji može da pomogne u poboljšanju cirkulacije krvi. Dodajte kašičicu kurkume u prahu i malo meda u čašu toplog mleka, pa pijte ovu mešavinu do dva puta dnevno.

Masaža

Masaža pomaže da se pokrene i normalizuje krvotok, posebno ako su vene sužene. Opuštajuća masaža će proširiti vene pa će kroz njih proticati više krvi.

Hodanje

Hodanje je nesumnjivo najbolja vežba za poboljšanje cirkulacije. Zateže i opušta mišiće nogu i podstiče pumpanje krvi kroz telo. Takođe, smanjuje krvni pritisak. Na početku bi trebalo da započenete s kratkim šetnjama, dva do tri puta nedeljno.

Istezanje

Ujutro, pre nego što ustanete iz kreveta, protegnite se. To je prvo što bi trebalo da uradite, pre svega dobro istegnite noge i ruke.

Podizanje peta i prstiju

Sednite s kolenima na pod stvarajući ugao od 90 stepeni. Podignite nožne prste s poda, a petu držite na podu. Zatim ih vratite na pod. Prvo uradite ovo sa jednom nogom, a zatim ponovite s drugom. Zatim pokušajte s obe noge istovremeno.

Vežbe za vrat

Okrenite glavu ulevo, a zatim udesno, da opustite vrat. Brojte do 10. Zatim, okrenite glavu i savijte je dok ne dodirne prsa. Ne brinite ako tokom izvođenja vežbi čujete zvuk pucanja. Oni su normalni i pokazuju da uspešno istežete ligamente vrata i da vežbe izvodite pravilno.

 

 

Vežbe za ruke

Prvo ispružite i raširite prste ruke. Zatim stvorite šaku i zadržite taj položaj nekoliko sekundi. Zatim otpustite zglob i vrtite ruku kružnim pokretima od ramena, jedan minut. Ovo je odlična vežba za poboljšanje cirkulacije krvi i sprečavanje grčeva.

Plivanje

Plivanje je posebno dobro za osobe koje pate od bolova u mišićima i zglobovima, a može da bude dobra praksa za ljude svih starosnih grupa. Ova vežba ne stvara napetost na telu, a uključuje sve telesne mišiće i podstiče protok kiseonika u srce i pluća.

Joga

Pokušajte da radite ove vežbe kad god imate slobodnog vremena, pa ćete veoma brzo osetiti rezultate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading