NASTAVLJA SE SUZBIJANJE POŽARA U VINČI: Oko šest hektara površine još uvek GORI!

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

14.08.2021

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na nesanitarnoj deponiji “Vinča” i danas je nastavljeno suzbijanje požara koji zahvata površinu od oko šest hektara, zbog čega je beli dim prisutan, navodi se u izveštaju preduzeća “Beo Čista Enerija”, a rečeno Tanjugu u Skupštini grada.

Republika

Foto: printskrin

 

U izveštaju se navodi da nije primećen otvoreni plamen.

Ističe se da je okvirno 3,2 hektara pokriveno inertnim materijalom, severna kosina je i dalje zahvaćena mestimičnim požarima površine oko 1,3 hektara, dok je istočna kosina potpuno zahvaćena požarom površine oko 1,5 hektara.

Na današnjem gašenju požara angažovano je šest kamiona, jedan bager, jedan dozer i jedan kamion Vatrogasne jedinice, dok je u gašenju učestvovalo oko 20 osoba.

Danas je prekrivan požar inertnim materijalom i polivan emulzijom na bazi algi rastvorenih u vodi.

Svi učesnici u gašenju požara imaju osnovnu ličnu zaštitnu opremu, navodi se u izveštaju, kao i dodatnu opremu za zaštitu disajnih organa.

Dodaje se da se ljudstvo rotira u kraćim vremenskim periodima, kao i da nije zabeležena nijedna povreda na radu, kao ni materijalna šteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading