Zaštitnik građana kontrolisao uslove boravka u domu u Veterniku

Autor: Republika

Vesti

03.08.2021

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić obavio je u nedelju, 1. avgusta 2021. godine, nenajavljenu posetu Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

Republika

Foto: Tanjug

Zoran Pašalić

On je tom prilikom sa svojim saradnicima iz NPM-a i lekarom sudske medicine dr Đorđem Alempijevićem izvršio detaljnu kontrolu uslova u kojima borave korisnici tog doma.

- Tokom posete obišli smo ustanovu i proveravali uslove smeštaja, režim zdravstvene zaštite i dnevnih aktivnosti, razgovarali smo sa zaposlenima, kao i sa korisnicima doma o načinu ostvarivanja njihovih prava. Takođe, izvršili smo uvid u relevantnu medicinsku dokumentaciju - naveo je zaštitnik građana Zoran Pašalić nakon posete.

Po njegovim rečima, iako je poseta bila nenajavljena, prisutno osoblje postupalo je profesionalno i pružalo je maksimalnu saradnju timu Zaštitnika građana u obavljanju kontrole rada ustanove i uslova smeštaja korisnika.

Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku postoji gotovo pedeset godina, danas u njemu boravi skoro 500 korisnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading