Vesić: Javnost s pravom uznemirena zbog puštanja vozača na slobodu!

Autor: Republika

Vesti

23.07.2021

10:58

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić osudio je puštanje iz pritvora vozača koji je na pešačkom prelazu na Karaburmi usmrtio dečaka i teško povredio njegovog brata i oca i istakao da je takva odluka sa pravom uznemirila javnost.

A. Nalbantjan
Goran Vesić

Na Karaburmi protestuju građani povodom smrti dečaka koga je pregazio vozač koji je pobegao sa lica mesta, a potom je pušten da se brani sa slobode.

Vesić je gostujući na Studiju B rekao da u Srbiji, kao i u svakoj demokratskoj zemlji, postoji nezavisnost pravosuđa i da niko nema pravo da se meša u njihov rad, ali je upitao kako neko ko je učinio takvo nedelo i ima više krivičnih dela i kazni zbog bahate vožnje i ponašanja može da bude pušten da se brani sa slobode.

- U ovoj zemlji postoji nezavisnost pravosuđa i mi nemamo pravo da se mešamo u njihov rad. Ja ne znam ko su ljudi koji su doneli tu odluku, ali se pitam kako mogu da spavaju - rekao je Vesić, a saopštila Gradska uprava.

Kako je rekao, saobraćajne nesreće mogu da se dese i ako niste krivi, ali ovde se vidi ko je kriv i ko je pokosio dva deteta na pešačkom prelazu i pobegao sa lica mesta.

- Ako to ne izaziva uznemirenje javnosti, a to je jedan od razloga za pritvor u Zakonu o krivičnom postupku, onda ja ne znam šta još može da uznemiri javnost - konstatovao je Vesić.

Prema njegovim rečima, koliko god da bude osuđen taj bahati vozač, roditeljima to dete niko ne može da vrati, ali makar da se zna da postoji zakon i da se za ovakva dela odgovara.

Komentari (0)

Loading