Vesić: Grad će raspisati tender za kupovinu tramvaja, uslov je da se proizvode u našoj zemlji!

Autor: Republika

Vesti

23.07.2021

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd će raspisati tender za kupovinu tramvaja, a uslov će biti da su proizvedeni u Srbiji, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na TV Studio B.

RepublikaFoto: printscreen
Goran Vesić

On je naveo da je juče bio za predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kragujevcu i da je bio veoma ponosan na to da se moderni tramvaji proizvode u fabrici "Simens” u našoj zemlji, te da naši radnici rade tramvaje po vrhunskoj tehnologiji.

–  Grad Beograd će započeti kupovinu tramvaja jer sada imamo 203 tramvaja, od čega 30 KAF, starosti devet godina, 128 čeških koji su stari između 39 i 44 godine, kao i one koji su donacija Švajcarske, od kojih nijedan nije mlađi od 60 godina. Došlo je vreme da započnemo zamenu tramvaja. Raspisaćemo tender i insistiraćemo na tome da se ti tramvaju proizvode u Srbiji – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ne znači da će to biti kompanija „Simens”, jer i neka druga kompanija može da uspostavi proizvodnju u Srbiji.

Naš uslov će biti da se tramvaji proizvode u Srbiji jer mislimo da Srbija to može, a to se sada zaista i vidi. Ukoliko već budemo kupovali stotinak tramvaja u nekom periodu od deset godina, onda oni treba da budu proizvedeni u našoj zemlji – naveo je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading