RADOJIČIĆ NAJAVIO: Početkom sledeće godine počinje gradnja Memorijalnog centra "Staro sajmište"

Autor: Republika

Vesti

28.06.2021

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Memorijalni centar "Staro sajmište", kao zajednički projekat Ministarstva za kulturu i informisanje i Grada Beograda, počinje da se gradi sledeće godine, najavio je danas gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

RepublikaFoto: BEOINFO
Zoran Radojičić

Zakon o Memorijalnom centru "Staro sajmište” stupio je na snagu, te su se stvorili uslovi da se ovaj projekat realizuje.

U ovom trenutku radi se projektna dokumentacija za rekonstrukciju objekta Centralna kula u kompleksu Starog sajmišta u Beogradu, koja bi trebalo da bude gotova do kraja ove godine. Na osnovu dokumentacije koju pripremamo, početak radova očekujemo početkom 2022. godine. Moramo da negujemo sećanja na važne istorijske događaje, koje ne smemo da zaboravimo. Memorijalni centar imaće istraživački deo, deo za čuvanje dokumentacije i njihovu prezentaciju, a tu će se organizovati i razne manifestacije kako bismo gajili sećanje na nesrećno stradale žrtve jedne pogrešne ideje – kazao je Radojičić.

On je u izjavi za RTS precizirao da je plan da se prvo rekonstruiše Centralna kula u kompleksu Starog sajmišta, a očekuje se da do početka radova budu rešena imovinska pitanja.

Kula je u izuzetno lošem stanju, nebezbedna je. Ceo objekat, posebno njegovi središnji delovi, devastirani su zubom vremena, statički nesigurni i nebezbedni za korišćenje. Zato nam je na prvom mestu bezbednost ljudi koji su se tamo uselili iz različitih razloga i na nelegalne načine. Važno je da se posle toliko decenija ova značajna stvar reši – istakao je Radojičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading