HAOS U MLADENOVCU, GRAĐANI BEZ VODE! Neko je isekao kablove koji vode od trafostanice prema bunarima?

Autor:

Vesti

26.06.2021

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je počelo 23. juna, kada je Elektrodistribucija isključila bunare na ceo dan, pa je došlo do prekida u vodosnabdevanju, kaže predsednik opštine.

RepublikaFoto: pixabay.com

Postoje sumnje da je neko isekao kablove koji vode od trafostanice prema bunarima "Vodovoda" u Mladenovcu kako bi ovo mesto danas ponovo ostalo bez vode, a kako saznajemo, sumnja se i da su kablovi namerno isečeni.

Tokom prethodne noći došlo je do havarije na trafostanici u Mladenovcu zbog čega je obustavljeno napajanje bunara iz kojih se grad snabdeva vodom. Isto se dogodilo pre dva dana kada je pet sati mladenovački vodovod ostao bez struje zbog čega je dve trećine Mladenovca ostalo bez vode. Velikim naporima zaposlenih u mladenovačkom vodovodu do sinoć je uspostavljeno stabilno vodosnabdevanje da bi se noćas desila nova havarija.

Kako je za Telegraf.rs rekao Vladan Glišić, predsednik opštine Mladenovac, sve je počelo 23. juna, kada je Elektrodistribucija isključila bunare na ceo dan, pa je došlo do prekida u vodosnabdevanju, jer su bunar prestali da rade.

- Taj dan je ceo grad ispraznio rezervoar. U 19 sati je došla voda, u 20 je počela ponovo da nestaje. Borili smo se dva dana da to vratimo u redovno stanje. Onda je tokom nevremena trafostanica pregorela. Očekujemo da će radnici elektrodistribucije da poprave u toku popodneva kvar, za sat, dva i čim se uključi struja krećemo sa proizvodnjom i do sutra nadamo se da ćemo normalizovati vodosnabdevanje - kaže Glišić.

Prema njegovim rečima, građanima se pomaže cisternama sa vodom.

Kako kaže, čuo je da se sumnja da je neko namerno sabotirao rad vodovoda.

- Organi su izašli na teren, rade, očekujemo da profesionalno odrade svoj posao i ako se to utvrdi kao tačno, ja sam zaprepašćen da neko na taj način može da se igra životima ljudi. Vidim i da se od pre dva dana najavljuje protest, ali kako je neko pre dva dana znao da ćemo imati ovakvih problema - navodi Glišić.

Čitav slučaj je prijavljen policiji i nadležnom javnom tužiocu. U međuvremenu zaposleni u mladenovačkom vododovodu, kao i zaposleni u Elektrodistribuciji Mladenovac ulažu ogromne napore da upostave stabilno napajanje mladenovačkih bunara strujom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading