BAŠ LEPO: Beograd trenutno ima pet prihvatilišta za PSE, uskoro i...

Autor: Republika

Vesti

07.02.2021

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Javno komunalno preduzeće "Veterina Beograd" i tom prilikom ukazao na značaj ove ustanove u vođenju računa o nevlasničkim, ali i o vlasničkim psima i kućnim ljubimcima uopšte.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić

Njihov doprinos je velik kako u svakodnevnom životu tako i u održavanju komunalnog reda i u komunalnim delatnostima u glavnom gradu. Dva su pravca rada, a prvi se tiče pasa koji nemaju vlasnike.

-Takvi psi smeštaju se u prihvatilišta i prolaze najpre čitavu proceduru: sterilizaciju, vakcinaciju, čipovanje. Ovo potonje vrlo je važno jer životinja može nadalje da se prati i da joj se pruži pomoć ako je potrebno. S druge strane, bave se i delatnostima u vezi sa ljudima koji imaju kućne ljubimce, pomažući im oko lečenja, tretmana, saveta i slično - kazao je gradonačelnik Radojičić.

Radojičić je precizirao da Beograd trenutno ima pet prihvatilišta u kojima je zbrinuto oko tri i po hiljade pasa, preneo je portal "Srbija Danas".

 

- U planu je da se kapaciteti proširuju, pa je u pripremi otvaranje još jednog objekta u Obrenovcu - rekao je Radojičić, precizirajući da je u ovom slučaju reč o životinjama koje iz različitih razloga duže vreme moraju da provedu u azilima. 

Gradonačelnik je dodao da ekipe "Veterine" dnevno i od deset do trideset pasa sa ulice zbinu, oni prođu čitavu proceduru i nakon toga, u zavisnosti od situacija, bivaju vraćeni na lokacije odakle su uzeti. Znači, precizirao je gradonačelnik, pojedini psi ostaju u azilima, naročito ako su agresivni, a sterilizacijom smanjuje se populacija napuštenih pasa na gradskim ulicama. 

On je pozvao građane na odgovorno vlasništvo, ali i da posete neko od prihvatilišta i udome životinju. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojo

08.02.2021 08:41

A koliko ima prihvatilišta za ljude?